Wedstrijdverslag 2e competitiewedstrijd

Op zaterdag 8 mei vond de tweede interne competitiewedstrijd plaats. Gemotiveerd na de succesvolle eerste editie stonden er deze dag weer veel Tartleten op de baan, zowel als deelnemer als vrijwilliger. Het opbouwen en de juryvergadering leken nog sneller te gaan dan voorgaande keer, waardoor het al spoedig tijd was voor de eerste onderdelen.

De dag begon wederom met kogelstoten en polsstokhoogspringen. Inge wist zich een paar centimeter te verbeteren ten opzichte van vorige wedstrijd en stootte de kogel naar 10.83m. Ondertussen waagde Ton een dappere poging met de polsstok en sprong zonder training naar 2.30m. Marloes sprong een prima wedstrijd (2.50m), terwijl Camu de barrière van 3.00m wist te verbreken. Inge kwam ook in actie op het discuswerpen. Hoewel ze minder tevreden was over haar eigen wedstrijd (36.41m) wist ze wel een aantal atleten van Pallas naar een persoonlijk record te coachen. Op de 200m snelde Han naar de seriewinst (24.05s), op de hielen gevolgd door Ton (24.14s). Het speerwerpen begon pas na het middaguur, toch was dit alsnog te vroeg voor Daniël want die had zich verslapen. Hij kon nog net aansluiten bij de laatste poging en worp 22.21m. Pim wist zich te verbazen door een afstand van 33.70m te werpen en Maaike en Marloes waren ook tevreden met hun 27.96m en 28.67m. Vervolgens was het tijd voor de kortste sprintafstand, de 100m. Ton rende een sterke race (12.22s) en Esther finishte haar eerste 100m ooit in 13.51s. De startblokken werden weggehaald, want het was de beurt aan de MiLa lopers. Chrisja en Dagmar renden beide een mooie race op hun eerste 800m en finishten in 2:38,63 en 2:55,48. Op de 1500m was Tartlétos goed vertegenwoordigd: maar liefst zeven Tartleten verschenen aan de start. Koen won de race in 4:09,82, gevolgd door Pim, Tim, Daniël, Daan, Stijn en Sten. Later trotseerden Erik, Camu en Maaike de regen tijdens de 400m en werden er nette tijden gelopen (52.07s, 53.60s en 1:04,29min). Ook de hoogspringers hadden niet de beste weersomstandigheden. Toch sprongen Simone en Robbert tot grote hoogtes (1.45m en 1.65m) en wist Han zichzelf te verbazen door ontspannen tot 1.90m te springen. Eenmaal tijd voor de estafettes trokken de buien weg. Tijdens de eerste start liep de elektronische tijdwaarneming niet, wat leidde tot een herstart. Dionne vond dit geen enkel probleem, want voor haar was het de eerste keer in een startblok en zo kon zij nog een extra keer oefenen. Toen de teams eenmaal los waren na de herstart snelden Erik, Ton, Daniël en Pim naar 47.74s en Dionne, Simone, Chrisja en Marloes naar 57.30s.

Vanwege de hulp van alle vrijwilligers was deze dag een groot succes! Na afloop kon iedereen nog even langs huis, om vervolgens fris aan het avondprogramma van het TACo weekend te beginnen.

Alle uitslagen zijn op deze pagina te vinden. De foto’s die Elke heeft gemaakt zijn hier te vinden.