DMB circuit

Nu de zon elke dag minder hoog aan de hemel verschijnt, begint een bepaald type atleet steeds ongeruster te worden. Diep van binnen bekruipt deze persoon het oergevoel dat de zon stervende is, en hoewel deze persoon zelf naar alle waarschijnlijkheid niets voor de zon kan betekenen, is deze daar zelf allerminst van overtuigd. Het ongeruste gevoel dat steeds sterker aan dit type begint te knagen, drijft hem of haar in deze periode niet naar binnen, waar het veilig en warm is, maar juist naar buiten daar waar het donker en koud is. Hij of zij stelt zich daar ogenschijnlijk zinloos bloot aan de steeds guurder wordende elementen, maar heeft na een uur of wat toch het vreemde idee dat de zon iets minder snel gezakt is, en dan nog wel door zijn toedoen. Om dit type atleet het leven wat te veraangenamen is het idee ontstaan van het Donkere Maanden Bikkel Circuit. Dit circuit zal, na het succes van de voorgaande jaren, vervolgd worden. Er kan door Tartléten worden gestreden om de titel van Donkere Maanden Bikkel 2020/2021 en een leuke toepasselijke prijs.

Dit jaar zal het DMB er iets anders uitzien dan voorgaande jaren in verband met Covid-19. Er kunnen namelijk zowel punten gewonnen worden met challenges, maar ook door deelname aan wedstrijden (wanneer dit weer mogelijk is). Vier maanden lang zal op de eerste van de maand een lijst met challenges gedeeld worden. Vervolgens is het de hele maand mogelijk om deze tien challenges te volbrengen alvorens een nieuwe maand met challenges start.

Puntentelling

  • 50 punten bij het volbrengen van een challenge
  • 100 punten voor het vrijwilligen tijdens een wedstrijd
  • 100 Punten voor deelname aan een wedstrijd
  • 60 Punten 1ste plek
  • 50 Punten 2de plek
  • 40 Punten 3de plek
  • 20 Punten voor elk extra onderdeel per wedstrijd
  • 10 Punten per behaald clubrecord
  • 10 Punten per Tartleet die deelneemt aan dezelfde wedstrijd
  • 5 Punten per Tartleet die achter je eindigt in hetzelfde onderdeel of categorie

Wedstrijden

Hopelijk zijn wedstrijden snel weer toegestaan en kan je door deel te nemen of te vrijwilligen bij een wedstrijd punten verdienen. Om het circuit te winnen is het zaak om veel wedstrijden samen met andere Tartléten te lopen, en dan bij voorkeur ook nog net iets sneller dan de rest! Het klassement is in principe gemixt, de puntenverdeling tussen mannen en vrouwen gebeurt op basis van plaats in het eigen klassement. Communiceer dus zoveel mogelijk de wedstrijden waar je aan deelneemt en neem zoveel mogelijk mensen mee die je denkt te kunnen verslaan! Het is leuk wanneer jullie deelname aan wedstrijden ook vooraf aan ons doorgeven, dan kan dit bijvoorbeeld ook op de site geplaatst worden. Zowel indoor- als outdoorwedstrijden zijn geschikt om punten te verdienen.

Vorig jaar nam Daan Reijnen de titel ” grootste Donkere Maanden Bikkel” mee naar huis. Laat jij komende maanden zien dat je een echte Bikkel bent?