Bestuur

Bestuur 2018-2019

       v.l.n.r. Roel, Luca, Kris, Daan, Maaike, Thomas

Voorzitter: Kris de Kreek

Hoi allemaal!

Ik ben Kris, 22 jaar oud en ik word komend jaar jullie voorzitter. Afgelopen jaar heb ik de bachelor biologie in Wageningen afgerond. Daarom ben ik nu net begonnen aan de master Biologie met de dubbele specialisatie Plant adaptation en Bio-interactions.

Binnen Tartlétos ben ik de afgelopen drie jaar wisselend actief geweest maar het afgelopen jaar ben ik steeds actiever geworden. Ervaring binnen de atletiek heb ik genoeg want ik doe al ruim dertien jaar atletiek. Eerst bij AV Scheldesport uit het verre Zeeuws-Vlaanderen (dat is geen België maar Nederland!) en de afgelopen drie jaar natuurlijk bij Tartlétos. Nadat ik de eerste jaren alle onderdelen heb beoefend heb ik langzaam de overstap gemaakt naar de middellange en lange aftanden. De afgelopen paar jaar hebben blessures mij echter regelmatig weerhouden van looptrainingen waardoor ik ook regelmatig ben gaan fietsen en zwemmen. Deze alternatieve trainingen zijn geen straf want ik ben echt een sportfanaat maar atletiek blijft toch altijd mijn eerste liefde. Als hardlopen even niet gaat probeer ik wel actief te blijven in de atletiek door te jureren bij baanwedstrijden en door actief te zijn binnen Tartlétos. Daarom kijk ik ook uit naar het komende bestuursjaar en ik ga mijn uiterste best doen samen met de rest van het bestuur Tartlétos op een goede manier te leiden.

Secretaris: Luca Reniers

Hoi allemaal! Ik ben Luca, 20 jaar en inmiddels train ik alweer twee jaar bij Tartlétos. Ik zit momenteel in mijn derde jaar van de bachelor Gezondheid & Maatschappij en voor mijn minor volg ik nu enkele voedingsvakken.  

Ik kom uit Hoofddorp en ben daar ook met atletiek begonnen. Ik heb acht jaar bij atletiekvereniging AVH getraind, eerst nog alle technische onderdelen, maar na een paar jaar ben ik met de MILA-groep mee gaan trainen. Toen ik in Wageningen kwam studeren, heb ik ook geen moment getwijfeld om bij Tartlétos te gaan. De vereniging heeft mij goed geholpen om snel mijn plekje in Wageningen te vinden. Mijn favoriete onderdelen zijn de 5km en 10km op de weg. Ik zou ook graag nog een keer een marathon lopen, maar daar ben ik nu nog niet aan toe. Dit jaar wil ik proberen wat meer baanwedstrijden te lopen en zo wat meer wedstrijdervaring op te doen. Het leuke van deze wedstrijden is dat je echt als een team meedoet. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier meegedaan aan de Batavierenrace, dus het lijkt me leuk om dit jaar weer mee te doen. Ik heb er heel veel zin in en ik hoop dit jaar veel te leren en er een sportief jaar van te maken. Tot op de training! 

Penningmeester: Daan Reijnen

Hallo allemaal! Mijn naam is Daan Reijnen. Ik ben 20 jaar, kom uit Wijchen en zit in het tweede jaar van mijn bachelor Gezondheid en Maatschappij in Wageningen.  Komend jaar ga ik aan de slag als penningmeester. 

Na een weinig succesvolle carrière als voetballer ben ik voor mezelf begonnen met hardlopen. In het begin focuste ik me vooral op de 5 kilometer, maar inmiddels worden de afstanden steeds langer. Toen ik het lopen in mijn eentje zat was heb ik me aangesloten bij de MILA-groep van AV Wijchen. Daar ben ik inmiddels bijna 5 jaar lid en ik heb er nog veel vrienden rondlopen, dus ik vind het erg leuk om daar op zondag nog te trainen.  

Toen ik vorig jaar aan het begin van periode 2 een kamer had gevonden was het voor mij dan ook bijna vanzelfsprekend om bij Tartlétos te gaan kijken. In het begin was het even wennen aan de trainingen van Tonnie, maar al snel had ik een groepje gevonden dat mijn tempo liep. Het letterlijke hoogtepunt van mijn tijd bij Tartlétos was de Inferno halbmarathon. Met een groep Tartléten zijn we afgelopen zomer naar Zwitserland geweest om deze halve marathon bergop (2200 hoogtemeters) te lopen. Een zware, maar zeker ook fantastische ervaring! Andere leuke dingen waren de Batavierenrace en de tweede plek op het NSK ekiden.    

Afgelopen jaar heb ik met veel plezier de Veluweloopcommissie gedaan. Tijdens een commissie-uitje kwam een bestuursjaar ter sprake. Vanaf toen ben ik erover na gaan denken en uiteindelijk heb ik ook gesolliciteerd. Inmiddels hebben we de eerste vergaderingen er alweer erop zitten. Ik heb er zin in om er samen een leuk jaar van te gaan maken!

Wedstrijdsecretaris-thuis: Roel Kox

Hoi Tartléten! Ik ben Roel Kox en het komend jaar word ik wedstrijdsecretaris thuis. Anderhalf jaar geleden ben ik (weer) begonnen met atletiek en heb ik me aangesloten bij Tartlétos. Dat bleek een hele goede keuze, want ik ben helemaal verliefd geraakt op de club en de sport. Ik heb me kunnen verbeteren in het hardlopen (met dank aan Tonnie!), veel leuke mensen leren kennen en altijd plezier gehad tijdens de vele activiteiten. Binnen de atletiek vind ik baanwedstrijden het leukst; de sfeer is er altijd goed en de competitieve instelling bij iedereen vind ik mooi. Zelf doe ik vooral middenafstand (800m/1500m) maar de langere afstanden liggen me ook wel, en een 400je proberen lijkt me leuk. 

In 2018 heb ik ook het Tartlétos Loopgala mee georganiseerd, en dat vond ik zo leuk dat het me heeft geïnspireerd om wedstrijdsecretaris thuis te worden. Ik hoop nog vele wedstrijden te kunnen organiseren waar jullie allemaal goed kunnen presteren en vooral veel plezier kunnen hebben. Ik heb er veel zin in, en kan niet wachten om het aankomend jaar tot een succes te maken!

Wedstrijdsecretaris-uit: Thomas van der Heijde

Heyhoi, ik ben Thomas van der Heijde. Vorig jaar ben ik begonnen met de opleiding moleculaire levenswetenschappen in het mooie Wageningen. Een zeer leuke en aangename bijkomstigheid is dat ik mij toentertijd ook heb aangesloten bij deze zeer mooie vereniging. Voor mijn studententijd woonde en sportte ik in het mooie pittoreske reservaat, het Gooi.  

In die nog zeer onschuldige en veilige setting heb ik verschillende sporten beoefend, zoals tennis en voetbal. Na verscheidene jaren deze sporten te hebben bedreven, heb ik kennis gemaakt met de mooiste sport die er bestaat en die ik nog steeds beoefen, atletiek. Nu een aantal jaren, topprestaties, blessures en mentale breakdowns over studiepunten later, wil ik mij met heel veel plezier mij gaan inzetten voor de Wageningse Studenten Atletiekvereniging Tartlétos als Wedstrijdcommissaris uit.  

Afgelopen jaar heb ik verschillende commissies gedraaid, binnen en buiten Tartlétos om. Denk dan aan de campusruncie, Tartléten, maar bijvoorbeeld ook een decorcommissie bij de musicalvereniging van Wageningen. Tevens doe ik ook graag andere sporten, denk dan aan een tamponhockey, zaalvoetbal en beachvolleybal. Naast sporten en commissies woon ik in een van de mooiste huizen van Wageningen, de Trimsalon. Waar ik lekker kan uitpuffen na m’n rondje hardlopen. Tja, het valt niet mee om na een aantal jaar weer wat meer mila te doen.  

Hopelijk kunnen wij als bestuur aankomen jaar het goede voorbeeld geven met nieuwe PR’s, vermoeid lichaam en een hele grote bak met gezelligheid.

Commissaris Publiciteit: Maaike de Kreek

Hoi allemaal, ik ben Maaike de Kreek, 20 jaar en tweedejaars Voeding en gezondheid studente en komend jaar zal ik de Commissaris Publiciteit zijn van Tartlétos. Ik ben opgegroeid ik een klein dorpje in Zeeuws-Vlaanderen wat met het OV een vreselijk eind reizen is, dus in de weekenden ben ik hier ook vaak te vinden. Al heel mijn jeugd was ik actief op de atletiekbaan, dus het was meer dan logisch dat ik hier ook meteen atletiek ging doen. In mijn pupillentijd heb ik altijd alle onderdelen gedaan, maar ik kwam er al snel achter dat het lopen me meer ligt. Ik focus nu vooral op de 800 meter, maar crossen in de winter zijn ook erg leuk en af en toe eens speerwerpen of een 200 meter horde kan ook prima. Inmiddels loop ik nu al een jaartje rond op deze mooie blauwe atletiekbaan en ik heb het erg naar mijn zin. Er wordt hier altijd serieus getraind, maar daarnaast is er genoeg tijd voor gezelligheid en ik heb er heel veel zin in om dit in het komende jaar ook zo door te zetten. Ik kijk ernaar uit om als Commissaris Publiciteit Elke op te volgen en er een heel leuk jaar van te maken!