Bestuur

Bestuur 2017-2018

 

v.l.n.r. Judith, Anouk, Jelle, Tessa, Guus, Elke
 

 

 

 

 

 

Voorzitter: Jelle ten Harkel

Hoi allemaal!

Ik ben Jelle en ik ben de nieuwe voorzitter van bestuur 2017-208. Ik zit nu in mijn 2e jaar van mijn dubbele master in Geo-information science en Earth and Environment met een specialisatie in hydrology. Hiervoor heb ik een bachelor Internationaal land en watermanagement gevolgd in Wageningen.

Dit betekent dat ik iets meer dan 3 jaar lid ben van Tartletos, waarin met name het laatste jaar ook een actief lid. Ik ben met atletiek begonnen toen ik ongeveer 10 jaar oud was, als meerkamper, om uiteindelijke te switchen naar de korte en lange sprint.  Na een paar succesvolle en intensieve jaren als sprinter ben ik er een paar jaar tussen uit geweest omdat binnen mijn oude vereniging er bijna geen leeftijdsgenoten over waren, waardoor de sfeer langzaam minder werd. In mijn tweede jaar van mijn bachelor, werd het tijd om weer te gaan sporten. Tartletos gaf mij de zin in atletiek terug, door de ontzettend gezellige sfeer.

Het bestuur in gaan voelde als een logisch vervolg na een paar jaar lid zijn. Ik heb er dan ook zin in om mijzelf volledig in te zetten voor de vereniging, aangezien die mij al zoveel heeft geboden in de afgelopen jaren.

Secretaris: Tessa Rozemuller

Hoi allemaal! Ik ben Tessa Rozemuller, 19 jaar oud en nu een jaar trots lid van Tartlétos. Ik ben
tweedejaars student Voeding en Gezondheid, hoewel het studeren momenteel op een laag pitje staat, hoop ik dit weer op te pakken na verloop van tijd. Voordat ik student werd, heb ik altijd veel gesport. Ik vond eigenlijk te veel sporten leuk en ik heb dan ook veel sporten beoefend, variërend van turnen tot voetbal en van paardrijden tot atletiek. Vanaf mijn 14e ben ik gaan hardlopen en ik bleek vrij makkelijk te lopen. Sindsdien heb ik perioden fanatiek en minder fanatiek getraind om onder andere mijn 5-kilomtertijd aan te scherpen. Jammer genoeg heb ik met aardig wat blessures te maken gehad, waardoor er niet direct een stijgende lijn zat in de prestaties. Na jaren in het bos en op de weg wedstrijdjes gelopen te hebben van afstanden tussen de 5km en 10 Engelse mijl, heb ik afgelopen jaar voor het eerst kennis gemaakt met baanwedstrijden. Dit vond ik erg leuk, ondanks dat ik nog een boel heb te leren en een hoop snelheid te winnen! Ik ben naast mijn lidmaatschap bij Tartlétos ook lid van AV Athlos te Harderwijk. Hardlopen is mijn passie en ik geniet ervan dat ik samen met leeftijdsgenoten deze mooie vorm van sport kan beleven. Ik heb veel zin om met het bestuur te starten en ik hoop dat we er met z’n allen een leuk, gezond en sportief jaar van mogen maken!

Penningmeester: Guus van Iersel

Heej allemaal. Ik ben Guus van Iersel, 18 jaar jong en 2de jaars Moleculaire Levenswetenschapper. Ik kom oorspronkelijk uit Tilburg. Ongeveer 14 jaar terug is mijn sportieve carrière begonnen in het o zo prachtige Nairobi, (Kenia) waar ik 3 jaar heb gewoond en ben begonnen met wedstrijd zwemmen. 8 jaar terug heb ik de overstapgemaakt naar baanatletiek wat mij erg goed bevallen is. Ik heb lange tijd allround meerkamp getraind bij AV-Attila met periodes waarin ik mij heb gefocust op Mila en op Polsstokhoogspringen. Toen ik vorig jaar in Wageningen kwam wonen en studeren ben ik direct komen kijken bij Tartlétos omdat atletiek nog altijd iets is wat ik met veel plezier doe.

In het afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan diverse activiteiten, waarvan ik er een aantal ook zelf heb georganiseerd als lid van de Taco. Het deelnemen en organiseren van deze activiteiten vind ik nog steeds erg leuk en wil ik daarom ook graag blijven doen. Hoogtepunten waren voor mij afgelopen jaar toch wel het Tartlétos weekend en de Batavierenrace.  Helaas is het me niet gelukt om aan veel wedstrijden mee te doen het afgelopen jaar door verschillende lichte blessures. Komend jaar wil ik hier verandering in brengen en ga ik mij focussen op voornamelijk Mila en hoop ik iets duurzamer om te leren gaan met mijn benen. Daarnaast heb ik erg veel zin om als bestuurslid bij Tartlétos er weer een geslaagd jaar van te gaan maken. Ik heb erg veel zin om onze mooie vereniging te gaan besturen. Naast leuk lijkt het mij ook een erg leerzame ervaring. Het lijkt me erg leuk om  me actief in te zetten voor de vereniging het komende jaar, en heb er erg veel vertrouwen in dat we er met zijn allen weer een fantastisch en sportief jaar van kunnen maken.

Wedstrijdsecretaris-thuis: Anouk Eijkelboom 

Hoi! Waarschijnlijk zullen de meesten van jullie mij al kennen. Ik ben Anouk en ik ben dit jaar begonnen met mijn master Health and Nutrition. Mijn functie in het bestuur wordt wedstrijd thuis. Ik vind het namelijk erg leuk om dingen te organiseren en heb dit ook al vaak gedaan. Natuurlijk was dat op kleinere schaal dan de wedstrijden die je organiseert als wedstrijd thuis, maar toch. Het lijkt mij erg leuk om met een hechte club ervoor te zorgen dat het een mooi jaar wordt voor Tartlétos, met leuke activiteiten en mooie prestaties op wedstrijden (of minder mooie, als mensen het maar naar hun zin hebben ;)). Eigenlijk wilde ik vorig jaar al het bestuur in, maar toen ging ik een half jaar naar Cork dus was dat jammer genoeg niet mogelijk. Ik wil erg graag wat doen voor de vereniging, omdat ik dankzij Tartlétos echt een veel leukere studententijd heb. Ik heb heel veel leuke mensen leren kennen, heb meegedaan aan erg veel leuke activiteiten en woon nu in een super leuk huis (de Trimsalon) met erg aardige mensen (en ik heb dankzij Tartlétos natuurlijk Arjen leren kennen ;)). Ik ben pas in mijn tweede jaar van mijn studie bij atletiek gegaan, daarvoor heb ik niet echt iets aan atletiek gedaan. Het eerste jaar focuste ik me vooral op de lange afstand, maar ik merkte dat daar niet echt mijn talent lag en daarom ben ik ook de sprint erbij gaan doen. We zullen zien hoe dat gaat. Voordat ik op atletiek ging deed ik niet heel veel aan sport. Ik ging soms hardlopen met een vriendin of ging mee naar schaatstraining. Ik heb ook iets van vijf/zes jaar volleybal gespeeld, maar daar was ik niet zo goed in. Bij atletiek voel ik me erg thuis. Ik heb dan ook veel zin in het komende jaar en kan niet wachten om er iets moois van te maken!

Wedstrijdsecretaris-uit: Judith de Heer 

Hallo allemaal, ik ben Judith de Heer en ik zit nu in mijn tweede jaar van voeding en gezondheid
.Aankomend jaar zal ik de functie WS-uit op mij nemen. De keuze om in het bestuur te gaan was snel gemaakt. Ik houd van atletiek en ik heb het erg naar mijn zin bij Tartlétos. Ik voelde me vorig jaar direct thuis door de leuke activiteiten en de gezellige sfeer. Niet op atletiek gaan in Wageningen was geen optie, aangezien ik al vanaf mijn 6e met veel plezier op de baan te vinden ben. Het begon allemaal met een sportdag op de atletiekbaan. Ik vond het zo leuk dat ik direct op atletiek ben gegaan. Als klein atleetje begon ik met de meerkamp, maar als C-junior heb ik besloten me te gaan specialiseren op verspringen en sprinten. De afgelopen jaren is alles weer veranderd en nu doe ik voornamelijk de 400 meter. Zelf vind ik 400 meter een leuke afstand, omdat je over je grenzen leert gaan. Aankomend jaar wil ik ook hinkstap weer gaan oppakken, want ik heb springen een beetje gemist het afgelopen jaar.

Naast dat ik een fanatieke sporter ben, houd ik ook van goede gesprekken en een gezellige borrel, daarom ben ik naast de gezelligheid bij Tartlétos ook bij NSW te vinden. Ik heb veel zin in aankomend jaar en hoop dat we samen veel PR’s kunnen verbreken.

Commissaris Publiciteit: Elke Molenaar

Hoi Tartleten! Mijn naam is Elke Molenaar en ik zal de Commissaris Publiciteit zijn aankomend jaar. Ik ben een echte fan van de MiLa en zal daarom ook amper een training missen. Bij Tartlétos wordt er in weer en wind getraind, zijn de groepen divers en altijd gezellig en kan iedereen zijn draai vinden op de baan (vooral bij de loopgroep van Tonnie, met al hun rondjes ;)). Er heerst een ‘ons-kent-ons’ sfeer die ervoor zorgt dat je betrokken wil zijn bij de activiteiten, trainingen, maar eigenlijk alles dat er binnen Tartletos gebeurt. Dit gold voor mij ook. Als Ras patat atleet (nu bijna 14 jaar te vinden op de baan), vond
ik bij Tartlétos binnen no-time mijn plekje. Ik loop, loop en loop nog veel meer en verder, maar saai zal het nooit worden. Ook wanneer je aan het afzien bent komt die kleine aanmoediging van een mede-Tartleet altijd op het goede moment.

Het huidige bestuur en het enthousiasme dat zij uitstralen heeft er onder andere aan bijgedragen dat ik graag een functie in het nieuwe bestuur wil gaan vervullen. Voor iemand die graag met haar camera de spontane momenten, maar ook atleten probeert vast te leggen, die keihard aan het afzien zijn, was het niet meer dan vanzelfsprekend dat ik me wilde gaan inzetten als Commissaris Publiciteit. Hiermee word ik echter niet alleen verantwoordelijk voor leuke plaatjes, maar krijg ik ook de kans om mijn schrijfskills en creativiteit aan te spreken tijdens alle verdere bezigheden waar deze commissaris zich zoal mee bezig houdt. Ik ga mijn beste hardloopbeentje voor zetten en hoop mijn functie zo goed mogelijk te kunnen vervullen. Zie jullie allemaal op de baan!