Bestuur

Bestuur 2021-2022     

Voorzitter: Pim Scheiberlich

Hoi allemaal,

Mijn naam is Pim Scheiberlich, ik ben 21 jaar, en het komende jaar zal ik de rol van voorzitter op me nemen. Ik ben qua studie aan het eind van mijn bachelor Voeding & Gezondheid, en momenteel ben ik bezig met een minor over bewegingswetenschappen in Amsterdam aan de VU. Aangezien een kamer in Amsterdam niet te betalen is, zal ik in Wageningen blijven wonen, wat het ook mogelijk maakt om een bestuursjaar te doen bij Tartlétos!

Vroeger, nadat ik mijn zwemdiploma’s heb gehaald, vond ik zwemmen zo leuk dat ik op wedstrijdzwemmen ben gegaan. Toen ik 9 jaar was, wilde ik een nieuwe sport proberen, dus toen een vriend van me voorstelde om atletiek te proberen, ben ik daarmee begonnen. In het begin heb ik alle onderdelen gedaan, maar na een paar jaar ben ik me gaan focussen op het hardlopen en sindsdien had ik altijd de droom om triathlons te gaan doen, aangezien het enige wat nog ontbrak uit mijn sportrepertoire, was fietsen. Nog een aantal jaar later, toen mijn ouders me oud genoeg vonden, heb ik dan ook mijn eerste 1/8 triathlon gedaan. Als grote droom heb ik dan ook om ooit de hele Ironman te volbrengen en om te worden uitgenodigd voor de “wereldkampioenschappen” (voor amateurs, niet bij de elite;) in Hawaii, maar voorlopig wil ik wat snelheid erin houden en houd ik het op de kortere afstanden.

Twee jaar geleden, toen ik zag dat er geen triathlonvereniging in Wageningen was, heb ik besloten om terug naar de atletiekbaan te gaan en bij Tartlétos te gaan lopen. In mijn eerste jaar was ik niet zo actief binnen de vereniging en kwam ik alleen naar de trainingen, maar in mijn tweede jaar heb ik wat meer activiteiten en een commissie meegedaan en toen ik dit jaar voor het bestuur gevraagd werd, leek me dat wel een leuke uitdaging.

Ik heb heel veel zin in het komende jaar en hoop met velen van jullie kennis te maken en te trainen op onze mooie blauwe baan!

Secretaris: Lisa van Eijkelenburg

Hoi allemaal,  

Mijn naam is Lisa van Eijkelenburg en ik ben 22 jaar. Mijn thuisthuis is een heel klein dorpje genaamd Rumpt (ergens tussen Utrecht en Den Bosch). Dit jaar zal ik de rol van de secretaris vervullen. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de master Voeding en Gezondheid en ben ik druk bezig met het schrijven van mijn thesis. Na mijn thesis ga ik een half jaar wat anders doen voordat ik aan mijn stage begin. Wat ik ga doen is nog een groot vraagteken, maar ik ga in ieder geval even niet studeren. Misschien ga ik wel een paar weken reizen, want ik wil graag meer van de wereld zien. 

Naast reizen houd ik ervan om lekker sportief bezig te zijn. Zo loop ik graag hard, speel ik tennis en snowboard ik in de winter. Op mijn dertiende ben ik samen met een vriendin begonnen met hardlopen. We verlegden onze grenzen om uiteindelijk een halve marathon te kunnen lopen. De eerste halve marathon smaakte naar meer, dus toen ben ik weer gaan trainen om er nog één te lopen. Na de tweede halve marathon ben ik mij vooral gaan richten op afstanden tussen de 5-15 km. Tijdens het hardlopen wil ik vooral genieten en ben ik niet zo bezig met het verbeteren van mijn persoonlijke tijd (al is dit natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid).  

Inmiddels begin ik aan mijn vierde jaar als lid van Tarlétos. Ik ben bij Tartlétos gekomen, omdat ik heel graag nieuwe hardloopmaatjes wilde vinden. Daarnaast spraken de leuke activiteiten buiten de trainingen om mij erg aan. Jullie zien mij echter niet zo vaak rennen op de mooie blauwe baan, want ik ren niet graag alleen maar dezelfde rondjes. Ik loop liever door het bos of in een andere omgeving om mijn gedachtes te kunnen verzetten en te genieten van de natuur. De afwisseling tussen de wat kortere en snelle loopjes op de baan en de langere en langzamere loopjes buiten de baan vind ik daarentegen wel erg fijn zodat ik ongemerkt toch mijn snelheid verbeter. 

Ik kijk erg uit naar mijn jaar als nieuw bestuurslid.  

Penningmeester: Simone Heezius

Hoi allemaal! Ik ben Simone en ik studeer net als 2/3 van dit bestuur Voeding en Gezondheid. Inmiddels ben ik alweer in mijn 2e jaar aanbeland. Ik zal komend jaar de taak van penningmeester voor mijn rekening nemen. Waar ik zelf graag vooral mijn geld zie groeien gaat dat komend jaar niet gebeuren met de rekening van Tartlétos ;). Waar het allemaal naartoe gaat blijft nog een verrassing, maar 1 ding kan ik alvast verklappen: Wij als bestuur zullen onze zakken zeker niet leeglaten… In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje skaten, lees ik een boek of ga ik wat leuks doen met vriendinnen. 9 van de 10 keer is dit toevallig ook iets waar alcohol bij komt kijken. Ik zit ook bij een studentenvereniging in Wageningen, naast de atletiekvereniging, waar ik ook nog zo’n 1 à 2 avonden in de week te vinden ben. Ook hier uiteraard onder het genot van een alcoholische versnapering. Ik heb er zin in om dit jaar een nieuwe ‘uitdaging’ aan te gaan. Met mijn toppertjes Stijn, Chrisja, Pim, Lisa en Camoe () gaat het vast helemaal goed komen. Ik wil ook alvast van tevoren de Kasco (en Celine) bedanken, want die gaan nog veel last van me hebben komend jaar hihi. Ik hoop dat jullie na al deze zeer bemoedigende berichten nog enigszins vertrouwen in me hebben. Of het nou wel of niet zo is, jullie zullen het met mij moeten doen komend jaar! Groetjes van Simone

Wedstrijd Secretaris-Thuis: Camu Prins

Hallo allemaal! 

Ik word dit jaar de Wedstrijdsecretaris Thuis. Omdat nog niet iedereen mij zal kennen, zal ik me even voorstellen. Ik ben Camu Prins, 20 jaar en ik kom uit Amersfoort. In Amersfoort heb ik ongeveer 12 jaar op atletiek gezeten, en deed daar met veel plezier de meerkamp. Daar zou ik mee door zijn gegaan als ik niet naar Wageningen was gekomen. Helaas stopte ik daar en vond dat dat een goed moment was om, na zo ongeveer mijn hele leven op de baan te zijn geweest, andere sporten uit te proberen. Ik heb allerlei klasjes gevolgd bij de bongerd en heb een jaar geroeid, maar toch voelde ik dat er iets miste. Zo kwam ik aan het begin van het 2de jaar van m’n bachelor toch weer bij Atletiek. En ik moet je eerlijk zeggen dat het heel goed voelde om terug te komen op de baan. Nu ben ik niet meer aan het trainen voor de meerkamp, maar vind ik het wel leuk om verschillende onderdelen te doen. Je kunt me vooral vinden bij het sprinten en bij het polsstokhoog. Alhoewel ik op het moment vanaf zijkant meedoe vanwege een recente rugblessure. 

Naast Tartlétos vind ik het leuk om ander dingen te doen als; volleyballen, reizen, schilderen, zwemmen in de Rijn en een drankje drinken. En als een klassieke Wageninger zorg ik graag voor mijn plantencollectie en voor Cosmo & Wanda (twee goudvissen die op de een of andere manier nog in leven zijn). 

Daarnaast ben ik natuurlijk ook in Wageningen om te studeren. Ik zit in het derde jaar van de Bachelor International Land & Water Management (aka. Bil) en ben nu bezig met de minor in Geo-Information Science. Daarna zal ik in de 2de helft van het jaar een stage doen en een thesis schrijven. Waar en wat dat precies in gaat houden ligt nog niet vast.  

Maar laten we er eerst een leuke tijd van maken met z’n allen, ik heb er in iedere geval heel veel zin in, tot snel op de baan! 

Wedstrijd Secretaris-Uit: Stijn van Nierop

Hallo Allemaal,
Ik ben Stijn van Nierop, 22 jaar, en zoals veel van jullie wel zullen weten heb ik 2 jaar geleden al een keer een bestuursjaar gedaan. En omdat me dit toentertijd zo goed beviel heb ik besloten om het nog een keer te gaan doen! Al hoop ik wel dit jaar iets minder beperkingen mee te gaan maken vanwege een pandemie…
Toen ik 6 was ben ik begonnen met mijn eerste atletiektrainingen in het prachtige Brabantse Drunen. En na de eerste paar trainingen wist ik ook meteen al zeker dat atletiek de sport werd die ik voor de rest van mijn leven wilde blijven doen. Na eerst wat jaren meerkamp te hebben gedaan, heb ik me toegelegd op de sprintonderdelen. En ondanks dat ik inmiddels heel wat blessures verder ben zijn dit nog steeds de onderdelen die ik het liefst doe. Er gaat niets boven het geweldige gevoel van kotsend in de bosjes liggen en een uur niet kunnen eten na een 400m.
Binnen Tartlétos heb ik inmiddels heel wat commissies gedaan en allerlei wedstrijden meegedaan. En samen met mijn bestuursjaar hebben deze ervaringen ervoor gezorgd dat ik heb besloten dat ik nog een keer het bestuur in wilde. De vorige keer heb ik het enorm naar mijn zin gehad en ook nog eens heel veel geleerd. Maar toch had ik het idee dat ik wat had gemist doordat de tweede helft van het jaar compleet op zijn kop stond door corona. Dit gemiste stukje hoop ik goed te maken door nog een keer het bestuur in te gaan.
Kortom, ik heb er gewoon heel erg veel zin in om een bestuursjaar te gaan doen met een super gezellige groep van 6 gemotiveerde mensen!

Commissaris Publiciteit: Chrisja van de Kieft

Hoihoi, 

Ik ben Chrisja van de Kieft en ik ben 21 jaar. Dit jaar zal ik de nieuwe PR zijn voor Tartlétos! Eigenlijk kom ik helemaal niet uit de atletiekwereld. Ik heb zelf 14 jaar gekorfbald bij mijn thuisthuis vereniging ODIK. Ik kom namelijk uit Barneveld, een dorp hier niet ver vandaag. Aangezien dit maar drie kwartier is met het OV, heb ik eerst een jaartje thuis gewoond voordat ik in Wageningen kwam wonen. Toen ik eenmaal op kamers ging, was ik op zoek naar een nieuwe sport en kwam ik in onderhuur op de Trimsalon. Ik werd gevraagd/verplicht mee te gaan naar een training van Tartlétos en ben sindsdien eigenlijk elke training wel op de baan te vinden. Nu ben ik al bijna twee jaar lid en bewoon ik ook een vaste kamer op de Trimsalon.  

Bij atletiek vind ik eigenlijk alles wel leuk en ik ben dan ook druk bezig met alle onderdelen uitproberen. Toen ik bij Tartlétos kwam, heb ik eerst een tijdje mila gedaan, daarna gesprint, en nu ben ik bezig met trainen voor een meerkamp. Een keuze maken voor mijn favoriete onderdeel vind ik tot nu toe erg lastig: 200m, 800m, hordenlopen, kogelslingeren en eigenlijk vind ik hoogspringen ook erg leuk. En dan zijn er nog een hoop dingen die ik nog maar amper geprobeerd heb. Voorlopig kun je mij waarschijnlijk bij verschillende onderdelen wel tegenkomen. 

Naast atletiek hou ik ook van boeken lezen, piano spelen, spelletjes doen en ik ben altijd wel in voor een drankje ;p. Daarnaast ben ik dit jaar begonnen met het eerste jaar van de master Nutrition and Health. Naast vakken volgen ben ik ook student assistent bij Programming in Python. Dit klinkt natuurlijk helemaal niet als een voedingsvak, maar in de bachelor Voeding en Gezondheid heb ik de minor Data Science gedaan en in mijn master probeer ik nu deze twee velden aan elkaar te verbinden.  

Ik heb in iedergeval heel veel zin in komend jaar! Ik zie jullie snel op of buiten de baan!