Trainingen

Algemene informatie trainingen 
Maandag – 17:30 – 18:30 (Krachttraining)
Dinsdag – 18:00 – 20:30
Donderdag – 18:00 – 20:30

Deze trainingen vinden plaats op de hemelsblauwe baan bij het Universitair Sportcentrum “De Bongerd”. De trainingen zijn toegankelijk voor atleten van elk niveau. Ook als je dus nog nooit op een atletiekbaan geweest ben, is het altijd mogelijk om een keer mee te trainen en te zien of atletiek de sport voor jou is!

Technische training
Je kan verschillende technische disciplines beoefenen tijdens de training. De warming up gebeurt gezamenlijk en wordt door een trainer geleid. Daarna kiest iedereen een onderdeel, bijvoorbeeld sprinten, werpen of springen. De werpers worden begeleidt door Bibi Lotte van der Horst en sprinten gebeurt onder leiding van Jelle ten Harkel.

  Bibi Lotte van der Horst             Jelle ten Harkel

Hardlooptraining 

De algemene looptrainingen zijn op dinsdag en donderdag in twee groepen verdeeld. Je kunt beide groepen uitproberen maar het is de bedoeling dat je een vaste trainer kiest.

De eerste groep wordt geleid door Tonnie Dirks. Tonnie heeft meerdere Nederlandse titels op zijn naam staan en is al meer dan 15 jaar trainer bij Tartlétos. Hij neemt voornamelijk de gevorderde atleten onder zijn hoede. Daarnaast maakt hij verschillende schema’s voor middellange afstand (800m, 1500m en 3000m) en lange afstand (5000m en langer).

De andere groep lopers wordt geleid door Kris de Kreek. Kris is in 2018-2019 voorzitter geweest van Tartlétos en is dan ook niet meer weg te denken bij de vereniging. Bij hem kunnen beginnende lopers perfect aansluiten, maar ook gevorderde lopers zijn zeker op hun plek.

        Tonnie Dirks                      Kris de Kreek

Kracht training
Op maandag vind er bij het WERF-gebouw (materiaalhok) krachttraining plaats. Onder leiding van tweevoudig bestuurslid Stijn van Nierop worden er verschillende oefeningen gedaan om te zorgen voor de nodige spierpijn, en hopelijk betere resultaten op de baan. De krachttraining is vooral gericht op de lopers, maar natuurlijk is iedereen welkom.

        Stijn van Nierop