Info

Algemeen

Ben je sterk, gespierd of snel? Of wil je dat nu juist worden? Sluit je dan aan bij Tartlétos!

W.A.V. Tartlétos is de Studenten Atletiekvereniging van Wageningen. Één van de groepen waar je bij ons bij kunt aansluiten is de loopgroep van Tonnie Dirks. Hardlopen is populair en trainen binnen een vereniging maakt dit alleen maar leuker. Samen trainen met een loopgroep van gelijk niveau, afhankelijk van je eigen schema en tempo werkt motiverend. Op deze manier kan iedereen, of het nou om een ervaren wedstrijdatleet gaat, of om iemand die pas net begonnen is met hardlopen, rustig zijn of haar trainingen doen. Atletiek bij Tartlétos is niet alleen maar hardlopen, je kunt ook technische nummers doen, zoals speerwerpen, hordelopen, hoog- en of verspringen, etc. Dit gebeurt in de technische groep onder leiding van Bibi Lotte van der Horst en Jelle ten Harkel.

Tartlétos is echter niet alleen maar atletiek. Naast leuke trainingen is de vereniging ook erg actief buiten de baan: van midgetgolfen, tot sjoelen en van een weekendje weg tot een buitenland reis.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs bij één van onze trainingen!

Gezelligheid

Tartlétos is niet alleen maar een sportvereniging; het blijft namelijk niet alleen bij sport. Rond 11 november wordt altijd de verjaardag van de vereniging gevierd met een verenigingsweekend. De programma’s worden altijd geheim gehouden, wat er mede toe bijdraagt dat je je mede-Tartleten ook eens een keer van de andere kant leert kennen. Verder zijn er ook verschillende commissies die diverse activiteiten organiseren waardoor er altijd wel wat te doen is. Daarnaast wordt er vaak (in)formeel gezamenlijk gegeten of geborreld voorafgaand en na afloop van evenementen, wedstrijden of trainingen.

Wedstrijden

Uit
Gezamenlijk wordt regelmatig deelgenomen aan baan-, weg- en crosswedstrijden, zoals de 7heuvelenloop, het NSK-cross en het NSK-indoor. Iets waar Tartleten altijd warm voor lopen zijn estafettelopen. Estafettelopen zijn wedstrijden, waar door een team van 5 tot 25 atleten en atletes een bepaalde afstand wordt afgelegd. Het kost vaak een hele dag en soms zelfs een deel van de nacht om deze estafettelopen af te kunnen ronden. Het spreekt vanzelf dat sportiviteit en gezelligheid hierbij hand in hand gaan. Tartlétos neemt onder meer deel aan de Batavierenrace (van Nijmegen naar Enschede), de Veluweloop en natuurlijk de verschillende NSK’s. De wedstrijden zijn weergegeven op de wedstrijdkalender.

Thuis
Niet alleen wordt er deelgenomen aan wedstrijden, Tarltétos organiseert ook zelf wedstrijden. Er zijn twee keer per jaar wedstrijden op de baan, in oktober vinden de clubkampioenschappen plaats en in juni het Tartlétos Loopgala. Hier kan eens gesnuffeld worden aan de diverse onderdelen. In het voorjaar organiseert Tartlétos het Tartlétos Loopgala wat elk jaar weer voor spectaculaire tijden en limieten zorgt. Daarnaast dragen Tartleten meestal ook hun steentje bij in de organisatie van de Veluweloop.

Stukje geschiedenis

Tartlétos werd op de 11e van de 11e 1974 opgericht. De naam is een samentrekking van de TART-horst, zoals het sportpark vroeger heette, en at-LETOS, de neo-griekse benaming voor atleet. Over de uitspraak van deze naam struikelen veel mensen en vooral commentators bij wedstrijden gebruiken soms de meest vreemde uitspraken zijn: Tartelos, Taartelos, Tarletos, Totelos en ga zo maar verder.
De naam moet echter zo beklemtoond worden dat het woord atleet herkenbaar wordt. Dat streepje staat er niet voor niets bij… 😉

Huishoudelijk Regelement

In het Huishoudelijk-Reglement staan alle huisregels waar de vereniging, de leden en het bestuur zich aan moeten houden.

Veiligheidsprotocol SCB

In het veiligheidsprotocol van de SCB staat wat je moet doen in geval van nood.

 

Sportrechten Bongerd

Voor het trainen op de baan als ook het gebruik maken van verdere faciliteiten is het noodzaakelijk om sportrechten te kopen. Deze moeten jaarlijks vernieuwd worden!

Dit kan gedaan worden via: https://www.wur.nl/nl/sports-centre-de-bongerd/zo-vraag-je-sportrechten-aan.htm