TACo weekend

Vorig weekend vond dan eindelijk het langverwachte TACo-weekend plaats. De commissie had allerlei scenario’s bedacht want we hadden hoop en heel veel zin in dit weekend. Gelukkig zat het mee en kon het weekend gewoon doorgaan.

Op vrijdagavond was er een soort dinershow. Ieder groepje had z’n box met eten opgehaald en het koken kon beginnen. Het multi-task-talent werd ook op de proef gesteld want Celine en Lisa stelde tijdens het koken af en toe moeilijke vragen zoals noem zoveel mogelijk Disney films of zoveel mogelijk beleg voor op brood. En ook al was er bij sommige een elektrisch kookplaatje wat wel heel lang duurde om op te warmen, een te kleine oven of werd er bij één groepje al alle ingrediënten gebruikt voor de soep, het was een geslaagde eerste avond.

Op zaterdag vond overdag natuurlijk de wedstrijd plaats waar menig Tartléet aan meedeed of vrijwilliger was. Gelukkig was de regenbui na de wedstrijd weer verdwenen, want het was tijd voor de vossenjacht. Er waren zeven vossen verstopt in Wageningen en aan de groepjes de taak om ze allemaal te vinden en met alle letters die verzameld werden kon de activiteit voor zondag worden geraden. Sommige groepjes begonnen voortvarend en hadden in één kwartier al een heleboel vossen gevonden. Gelukkig zaten er ook wat vossen aan de rand van de kaart verstopt. Alle vossen konden zich weer even wanen in Carnaval, van skipak tot toerist tot staycation tot gek roze pak alles werd uit de kast gehaald. Of zoals Inge zei over een vos: die ziet er zo raar uit, die hoort er vast niet bij. Er werd goed gespeurd en na 2 uur waren bijna alle vossen gevonden. Het groepje van Jelle, Elke en Ellen had als eerste door wat we zondagmiddag gingen doen: duosteppen.

Eerst werd er zondagochtend begonnen met een bootcamp, gegeven door Erik en Chrisja. Iedereen zat nog in de slaapmodus, maar we werden al gauw wakker geschut door Erik. Eerst een warming-up en daarna een circuit. Erik vond blijkbaar dat Tartléten te weinig armspieren hebben dus die werden flink op de proef gesteld. Hierna hadden we nog een estafette met touwtje springen en door hoepels gaan. Het was een mooie, sportieve ochtend en het was vooral leuk om iedereen die meedeed aan het weekend een keer bij elkaar te zien. Hierna ging iedereen snel thuis lunchen en daarna was het tijd voor de semi-sportieve activiteit. Oké dit was niet helemaal waar, want duosteppen bleek zwaarder dan gedacht en de route wat langer dan gedacht. Van tevoren waren er groepjes die alleen maar steps wilde, maar uiteindelijk waren de groepjes die ook een tandem meehadden daar wel blij mee. Heuveltje op ging niet zo goed met de step, heuvel af des te meer en werd goed 30km/h gehaald en dan maar hopend dat de voorste goed kon sturen. Na de enthousiaste steptocht werd er door veel groepjes nog een lekker ijsje gegeten, want daar was het weer perfect voor. Als commissie kijken we terug op een geslaagd weekend, wij hadden het erg naar ons zin en we hopen jullie ook 🙂