Wagenings onderonsje

Alsof twee interne competities nog niet genoeg waren werd er een derde editie georganiseerd. Deze keer vond de wedstrijd op zondag plaats, namelijk op 30 mei. Vroeg in de ochtend scheen de zon al fel. Gelukkig hadden de meeste atleten voldoende zonnebrand mee. Gedurende de dag vonden verschillende evenementen plaats, van loop- tot technische evenementen. In totaal deden er 31 Tartleten mee, en daarnaast waren er wederom veel Tartleten aanwezig als vrijwilliger die deze dag tot een succes maakten. Pi men Leïla zullen hun belevenissen van deze dag delen.

Pim: “Bij het Wageningse Onderonsje heb ik voor de 2e keer ooit een 800m wedstrijd gelopen. Het was er een perfecte dag voor, als een van de eerste zomerse dagen van het jaar, met een lekkere temperatuur en weinig wind. De vorige keer dat ik een 800m liep, eerder dit jaar, was er niemand waar ik bij kon aanhaken, maar deze keer liepen er zowel van Tartlétos als van Pallas meerdere mensen mee die ongeveer even hard wilden lopen als ik. Hierdoor kon ik de hele race op de 3e plek lopen en op het eind doorversnellen naar een 2e plek en een dik PR van ruim 5 seconde! Later op de dag was er ook nog de 3000m en aangezien mijn benen nog verassend goed voelden na de 800m, leek het me zeker leuk om een stuk te hazen toen Sten dat aan mij vroeg. Na 2.2km zaten alleen Daniël en Sten er nog bij en toen ik uitstapte, kwamen zij nog in een eindstrijd voordat Daniël de versnelling inzette en er vandoor liep met de winst.”

Leïla: “Op zondag 30 mei vond de 3de interne competitie wedstrijd plaats. Ik ben in september, zonder eerdere atletiek ervaring, lid geworden van Tartlétos en dit was dus mijn eerste atletiek wedstrijd. Ik had bij de vorige wedstrijd, als medewerker, al van de sfeer kunnen proeven en had op die manier wel zin gekregen om zelf een keertje mee te doen. Deze keer zat het weer wat meer mee en hebben we kunnen genieten van een prachtige zonnige dag op de baan. Het eerste onderdeel waar ik aan mee deed was kogelstoten. Lastiger dan ik gehoopt had, maar niet helemaal verbazend aangezien ik nog maar 3 keer eerder een kogel vast had gehad, en dat deze kogel zwaarder was dan de kogels die ik tijdens de trainingen weg mocht stoten. Maar met de aanmoedigingen en goede tips van mijn mede Tartleten heb ik een PR kunnen stoten. Toen was het tijd om ver te gaan springen. Ook hier heb ik gaandeweg de pogingen weer moeten ontdekken hoe het ook al weer moet. Wat best prima is gelukt aangezien ik met iedere sprong verder kwam dan de vorige.  Al met al een erg leuke ervaring, die zeker naar meer smaakt!”

De dag werd afgesloten met een borrel bij de SportsPub. Het was heerlijk om na alle inspanningen van deze dag op het terras met een drankje en goed gezelschap te ontspannen. Op naar meer van deze dagen!

Alle uitslagen zijn hier te vinden. De foto’s die Charlotte heeft gemaakt zijn hier te vinden.