Wedstrijdverslag NSK Ekiden

De eerste teamwedstrijd van dit jaar, het NSK Ekiden, vond plaats op 11 april. Tijdens deze virtuele wedstrijd waagden drie teams een poging om studentenkampioen Ekiden te worden. Deze drie teams, bestaande uit elk zes atleten, legden samen de afstand van een marathon af in etappes van 5, 10 en 7.2km.

De weersvoorspelling vooraf beloofde niet veel goeds. Er was de hele dag regen en een frisse wind voorspeld. Met de regen viel het uiteindelijk mee, want het grootste gedeelte van de dag bleef het droog. Echter was de frisse noorderwind nog wel aanwezig, en dat hebben de atleten die hun ronde door het binnenveld renden zeker ervaren. Gelukkig hadden we een leger aan supporters, want bijna elke atleet was voorzien van een meefietser.

Lisa beet het spits af door haar etappe van 7.2km al vroeg in de ochtend al te volbrengen. Niet veel later volgden Katja met Celine (10km), Anna (10km) met Dagmar (7.2km) en Tessa (5km) samen met Thomas (10km). Zeker Tessa en Thomas vielen op, want naast hun Tartlétos top gecombineerd met de prachtige Tartlétos legging hadden zij ook nog een startnummer opgespeld. Rond het middaguur liepen Chrisja (7.2km) en Jana (10km) samen hun ronde door het binnenveld terwijl Dana (5km) en Luca (10km) hun ronde thuisthuis volbrachten. Ook Anouk liep een mooie 5km ronde, en dat terwijl zij op het laatste moment pas aan het team toegevoegd was. Rond drie uur had een groepje atleten afgesproken in het binnenveld om daar een snelle 5km tijd neer te zetten. Maaike, Daan, Ties, Stijn, Julien en Marloes trotseerden de tegenwind op het eerste stuk, om vervolgens de laatste kilometers van rugwind te genieten. Uiteindelijk finishte het “speedy six” team (Luca, Dagmar, Katja, Ties, Julien en Daan) in 2:59:07 en behaalde een 6e plek, het Trimsalon team (Maaike, Jana, Chrisja, Tessa, Thomas en Stijn) in 3:03:49 en behaalde een 7e plek. Het Girlpower team (Anouk, Anna, Celine, Dana, Lisa and Marloes) werd verrast met een 3e plek met hun tijd van 3:27:43.

Het mooiste aan deze dag was om de teamspirit binnen Tartlétos weer eens te ervaren. Alle Tartleten moedigden elkaar aan waar het kon. En al die persoonlijke records waren natuurlijk een mooi extraatje!