Wedstrijdverslag competitie

Op 4 juli vond de (enige) officiële competitiewedstrijd van dit seizoen plaats. Het heren- en damesteam en vrijwilligers reisden af naar Harderwijk om daar voor het eerst sinds tijden weer tegen andere teams te strijden.

Benieuwd hoe Ton en Chrisja deze dag beleefden? Lees snel verder!

Ton: “Afgelopen zondag had ik mijn eerste competitiewedstrijd in de 2e divisie voor Tartlétos in het zwart-rood in plaats van met Atletiek Leudal in mijn “smurfenpakje”. Vroeg in de ochtend heb ik Daan, Daan en Julien opgehaald om naar Harderwijk te rijden. We bleken de eerste Tartleten daar, dus hebben we een mooi plekje op het rechte stuk voor de finish uitgezocht. Snel kwamen ook andere Tartleten de baan op druppelen en werd de tent opgezet. Ik moest al snel beginnen aan mijn warming-up voor 110m horden en hoogspringen, die een beetje ongelukkig tegelijk plaatsvonden. Ik deed mijn warming-up zoals gewoonlijk en heb mijn hoogspringaanloop uitgezet, voordat ik naar de start van horden ging. Ik voelde me goed en had zin en vertrouwen in mijn race. Helaas duurde dat maar tot horde 3, die ik vol met mijn aanvalsbeen raakte, waarna ik mijn ritme niet meer lekker terugkreeg. Met een mix van teleurstelling en beetje boosheid (op mezelf), ging ik direct door naar het hoogspringen, waar ze al op 1,65m waren. Dit werd dus voor mij mijn aanvangshoogte, wat maar 5cm onder mijn PR is. Nog steeds uithijgend en teleurgesteld van mijn hordenrace, was het moeilijk om de focus te vinden. Bij mijn derde poging had ik die toch te pakken en had een goede sprong over 1,65m, maar 1,70 was met deze omstandigheden toch te hoog. Gelukkig waren en genoeg gezellige tartleten en hun goede prestaties om mij weer snel op te vrolijken. Ongeveer een uur later had ik nog een 100m, waar ik zin in had. Ik voelde het vertrouwen en mijn snelheid weer, en ik sprintte ook een goede race 1 tiende boven mijn PR, ondanks mijn matige start. Voor mij was toen mijn wedstrijddag al voorbij, maar de meesten moesten nog, dus kon ik nog volop aanmoedigen. Tijdens de laatste uren, voorspelden de dreigende donkere wolken niet veel goeds, maar pas tijdens het allerlaatste evenement, de 4x400m voor mannen, barstte het onweer en regen los. Helaas werd op deze manier de 4x400m afgelast en reden we terug naar Wageningen. Daar hadden we nog een gezellig einde van de dag op de Trimsalon met pizza’s.”

Chrisja: “Op 4 juli vertrokken onze Tartleten naar Harderwijk voor de eerste officiële competitiewedstrijd in Harderwijk. Wat op de planning stond als een regenachtige dag met onweer, werd (voor het grootste gedeelte) een mooie, zonnige dag waar heel wat PR’s sneuvelden voor de Tartleten. Maaike liep een PR op de 100m Horden (17.32), Erik liep alweer een PR op de 400m (49.52), Verena gooide een PR met discus (26.51) en Thomas sprong met polsstokhoog over de 3.30 meter! Dionne liep haar eerste officiële wedstrijd voor Tartletos ooit en Koen sleepte de eerste plek op de 800m binnen. Ik mocht zelf een 100, 200 en 4×400 lopen en ook ik kon daar PR’s lopen. Het was heerlijk om weer op een andere baan tegen tegenstanders te lopen. In plaats van tegen andere Tartleten lopen, kon je nu winnen van mensen van andere teams. Aan de lijn stond een heel team Tartleten dat je aanmoedigt en de teamspirit was dan ook zeker te vinden.

Nadat onze vrouwen de 4×400 hadden gelopen, begon het helaas met druppelen. Snel gingen we schuilen onder de tent, terwijl er een stortbui uitbrak. Helaas stond ons mannenteam voor de 4×400 in de regen te wachten tot ze mochten beginnen. Na de eerste serie van de mannen begon het te onweren en stonden baan 1, 2 en 3 volledig blank. De rest van de wedstrijd werd afgelast en onze mannen konden zich helaas niet meer bewijzen op de 4×400, maar waren wel vast gedoucht ;p. De dag werd afgesloten met pizza’s op de Trimsalon.

De mannen hebben zich gelukkig veiliggesteld voor de 2e divisie. Helaas zullen onze vrouwen 5 september nog moeten schitteren in de promotie/degradatie wedstrijd.”

Elke heeft weer mooie foto’s gemaakt deze dag. De foto’s zijn hier te vinden. Alle uitslagen zijn hier te vinden.