NSK Indoor

Op 29 Februari reisde een grote groep Tartléten af naar het Omnisport in Apeldoorn, voor het NSK indoor. Met Tartlétos als organisator, waren we met bijna 35 Tartléten aanwezig.

De dag begon met Gerard op de 60mH, na een makkelijke winst in de series, wist hij in de finale het goud te winnen met 8.25s, een verbetering van het clubrecord met bijna 0.8s! Na deze geweldige prestatie was het de beurt aan Verena om haar kwaliteiten te laten zien over de horden. Na een mooie race, wist ze uiteindelijk 12e te worden. Na de finish mocht ze gelijk door naar het verspringen om hier de strijd aan te gaan met Elise, Naomi en de andere atleten. Beiden zette een paar mooie sprongen neer waarmee Verena uiteindelijk uitkwam op 4.69m, Elise op 4.88m, en Naomi op 4.19m. Aan de andere kant van de baan was Jelger bezig met zijn eerste wedstrijd na een jaar vol blessures. Verbazend genoeg wist hij in deze wedstrijd zijn kogelstoot PR tot op 50cm te benaderen met 11.50m en een 7e plek. Tijdens het stoten mocht hij ook nog aan de start van de 60m verschijnen met Ken en Gijs. Na een spannende race wist Gijs 0.03s eerder over de finish te komen. Ken wist in zijn serie de halve finale te halen, waarin hij zijn PR verbeterde, en met 7.24s het clubrecord evenaarde. Het derde en laatste clubrecord van de ochtend kwam van Marloes, die bij het polsstokhoogspringen over 2.40m wist te springen.

De middag begon met de 60m voor vrouwen. Hierbij liep Marlieke haar eerste sprintwedstrijd ooit. Na een goede race kwam ze na 9.15s over de finish, net buiten de halve finales. Vervolgens was het de beurt aan Thomas (vd Heijde) om zijn eerste 800m in een half jaar te lopen na veel blessures. Na een ontspannen race won hij zijn serie in 2:06.13. Een veelbelovende tijd voor het komende seizoen. Na al het lopen was het tijd voor het hoogspringen met Verena en Naomi. Na een mooie strijd eindigden ze beiden na 1.40m.

Vervolgens waren er maar liefst 4 Tartléten aan de start van de 400m. De eerste hiervan was Thomas (vd Vooren). Ondanks het nodige geduw en getrek, wist hij uiteindelijk toch binnen 0.3s van zijn PR te finishen. Hierna was het de beurt aan Erik en Stijn in hun serie. Erik domineerde de serie vanaf de start en finishte in een PR van 51.27s. Achter hem wist Stijn ook net onder de 52s te blijven met 51.97s. Als laatste mocht Koen zijn sprintkwaliteiten tonen door de 400m af te leggen in 52.31s. Na al dit sprintgeweld was het de beurt aan de 3000m lopers. Tim wist een enorm vlakke race te lopen en net onder de 10min te blijven. Hierna was het Tessa, een van de commissieleden, die een mooie race liep en met een snelle einsprint het zilver wist te behalen in een ruim PR.

Een paar minuten later was het alweer tijd voor het volgende onderdeel, het hink-stap-springen. Met 9.84m in haar laatste poging wist Celia de 7e plek veilig te stellen. Bij de mannen wist Gerard wederom het clubrecord te verbreken met 13.39m, goed genoeg voor de zilveren medaille. Daarna mochten er 6 Tartléten van start op de 200m bij de mannen. Thomas (vdV) wist alweer dicht bij zijn indoor PR te komen. In de volgende serie wist Gijs dit ook te doen met 24.29s, vlak voor Stijn die 0.06s langzamer was. Erik verbaasde weer iedereen door ver onder zijn PR te duiken en met zijn 23.11s net buiten het podium op een 4e plek terecht te komen. Jelger voelde de vermoeidheid in de benen bij zijn 3e onderdeel van de dag, wat resulteerde in een 25.06s. In de laatste serie wist Ken het clubrecord te breken met zijn 22.74s, een tijd die ook meteen goed genoeg was voor de gouden medaille! Bij de vrouwen waren het Marlieke en Chrisja die de strijd met elkaar aan mochten gaan. Na een spannende race wist Chrisja 0.2s voor Marlieke te finishen. Ook Elise deed mee aan de 200m, die ze in een nette 28.21s afrondde.

De laatste Tartleet die in actie mocht komen was Marloes op het kogelstoten. Met 8.81m wist ze de 12e plek te bemachtigen. Als afsluiter van de dag werden nog de estafettes gelopen, waarop Gijs, Thomas vdV, Jelger en Stijn het goud wisten te behalen op de 4x200m in een ruim clubrecord van 1:36.03. Deze mooie dag werd afgesloten met de nodige drankjes bij het afsluitende feest in het squashcentrum. De commissie heeft een geweldig evenement weten te organiseren, en laten we hopen dat de volgende editie net zo succesvol zal zijn!