NSK Indoor

Zaterdag mocht Tartlétos het NSK indoor organiseren. Een grote groep Tartléten reisde af naar Apeldoorn om daar te vrijwilligen, deel te nemen of beide. De wedstrijddag liep gesmeerd, bedankt daarvoor NSK indoor commissie! Daarnaast werden er maar liefst 3 medailles gewonnen, goud, zilver en brons. Jonas won brons op de 400 meter in een hele mooie tijd van 50.73s. De zilveren plak was voor Joana die met hink-stap-sprong 11.65m sprong, een PR. Koen maakte het cirkeltje rond nadat hij door een snelle 800 in 1.56,56 op de hoogste tree van het podium mocht staan.

 

Maar dit was nog niet alles. In de 60 meter series liep Charlotte een PR en hiermee mocht ze ook de halve finale lopen en werd ze uiteindelijke 17e! Ook Jelger liep de 60 meter in 7.88. De inhaalrace ging erg goed, helaas is de 60 daar wel erg kort voor. Anouk Eijkelboom deed voor het eerst een baanwedstrijd en startte op de 200. Haar PR staat nu op 31.08, wat ze in de komende wedstrijden weer gaat proberen te verbreken. Naast Jonas deed ook Judith de 400 meter, in een tijd van 62.20 kwam zij als 8ste over de finish.

De 800 meter bij de mannen was erg populair bij Tartlétos, maar liefst 3 zwart met rode tenues kwamen voorbij. Arjen mocht het spits afbijten en kwam in 2.09,51 over de finish. Maarten volgde een paar series later en kwam over de finish in 2.07,76. Weer een paar series later liet Koen zien dat hij in vorm is, door als eerste over de finish te komen.

Er wordt indoor ook altijd een 3000 meter gelopen. Door de droge lucht in Omnisport is dit niet altijd een pretje. Toch durfden Roel en Joran het aan. Ook voor Joran was dit de eerste baanwedstrijd, zelf denk hij dat het volgend jaar beter zal gaan. Roel kwam in zijn serie als 2e over de finish in 9.35,66 en was hiermee erg tevreden. Gelukkig konden we de hele dag nog van zijn Omnisport kuchjes genieten. Tijdens de 3000 was ook hink-stap-sprong aan de gang. Joana en Judith maakte van deze kans gebruik en moedigden Roel en Joran aan op de weg naar de finish. Zelf moesten ze natuurlijk ook wat doen. Joana sprong erg constant met 3 mooie sprongen over de 11 meter. Na 2 fout sprongen moest het voor Judith gebeuren in de 3e sprong. Met 10,12 haalde ze toch nog de 5e plaats.

De dag werd afgesloten met de Zweedse estafette. Deze wordt indoor eigenlijk nooit gelopen, dus er moesten zelfs haken op de baan worden getapet. Voor het mannenteam met daarin Thomas, Jelle, Jelger en Arjen, liep de race helaas niet als gepland. De vrouwen met Judith, Joana, Anouk en Charlotte, eindigden als 6e met een nieuw clubrecord van 2.34,24.

Daarna kon het afbouwen beginnen en werd Omnisport klaar gemaakt voor de pupillenwedstrijd van de dag erna. Voor de deelnemers en vrijwilligers stond er een heerlijke maaltijd klaar, al konden sommige het niet laten om ook nog even langs de Burger King te gaan. De dag werd door een heel aantal Tartléten nog afgesloten met een biertje, want ja dat is erg goed voor het herstel.