Tartlétos loopgala 2015

Vooraf werd er een weeralam afgegeven en dreigde het Tartlétos loopgala letterlijk in het water te vallen. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en kon het loopgala gewoon doorgaan!

Het NSK meerkamp was ook dit jaar weer onderdeel van het loopgala. De onderdelen die moesten worden afgewerkt voor deze titel waren de 100m, 800m, verspringen en speerwerpen. Tartlétos werd vertegenwoordigd door Janine, Laurelynn, Hans, Jelle en Martijn.
Janine deed alleen mee met de 100m en het speerwerpen. Dit deed ze wel zeer verdienstelijk met een clubrecord bij het speerwerpen als resultaat; 36.49 meter. Laurelynn, die zich normaal richt op de sprint, kon ook terugkijken op een gelaagd uitstapje naar de meerkamp.
Martijn begon goed door de snelste tijd op de 100m neer te zetten, hij eindigde op de 4e plaats overall (2333 punten). Hans eindigde op de 11e plaats (1767 punten) en Jelle op de 12e plaats (1609 punten).
Super om zoveel tartleten aan te kunnen moedigen bij het NSK!

Natuurlijk werd er naast het NSK ook de reguliere wedstrijd gehouden. Bibi Lotte en Esther kwamer hierbij als eerste in actie bij het discuswerpen. Bibi Lotte zette de verste worp van de avond neer; 43.45, Esther kwam tot een nette worp van 32.18.
Daarnaast werd Tartlétos vertegenwoordigd bij de 5000m. Suzanne maakte goed gebruik van de haas, tot de finishlijn, ze kwam over de streep na 17:51.11, slechts een paar seconden boven haar PR. Teun en Lars liepen mee in dezelfde serie en werden door het aanwezige publiek over de finish geschreeuwd. Dit resulteerde in respectievelijk 18:31.97 en 18:33.90.

Bij deze wil ik ook graag de loopgalacommissie en de vrijwilligers bedanken voor de mooie wedstijd!