Start to Run

Algemene informatie

Bij Start to Run draait het erom dat je samen met een groep anderen onder goede begeleiding toe kan trainen naar het lopen van 5km. Misschien nog wel belangrijker is dat je op een verantwoordelijke manier toe traint naar een goede belastbaarheid. Tijdens de wekelijkse gezamenlijke training op dinsdag zal er gefocust worden op het doen van loopscholing en oefeningen om er voor te zorgen dat je een goede looptechniek ontwikkelt. Daarnaast ontvang je als een deelnemer een trainings schema zelfstandig nog 1 of 2 keer te trainen per week. Als onderdeel van Start to Run zullen er naast de groepstrainingen en trainingsschema’s ook nog enkele lezingen zijn. Hierin zal onder andere wat verteld worden over de wereld van het hardlopen, blesureprevente en een introductie over hardloopschoenen en kleding.

Al de trainers van de Start to Run zijn ervaren lopers die je graag willen helpen bij het verbeteren van je looptechniek. Naast ervaring zijn de trainers ook opgeleid door de atletiekunie om goede en veilige trainingen te kunnen geven. Je kunt dus met all jouw vragen bij hen terecht en ze zullen je helpen als je problemen ondervindt tijdens het trainen.

De Start to Run cursus duurt 10 weken en hiervoor betaal je 10 euro. In deze 10 weken trainen we gezamelijk toe naar het doel om de 5km te kunnen volbrengen tijdens de Campus Run. Ondanks dat we gezamelijk trainen naar het zelfde doel is het voor iedereen mogelijk om op zijn eigen niveau deel te nemen!

De Start to Run cursus houdt het volgende in:

  • Iedere dinsdagavond (van 17:30 tot 19:00 uur) een gezamenlijke training onder begeleiding van onze ervaren trainers
  • Een trainingsschema zodat je ook de rest van de week op een goede en verantwoorde manier kunt trainen
  • Een aantal lezingen
  • Een inschrijfbewijs voor de Campus Run
  • Een introductie in deze mooie sport

Informatie Start to run 2022: Aanmelden is nog steeds mogelijk!

De eerste training staat gepland op dinsdag 18 januari. Dit is namelijk precies 10 weken voor de campus run die in 2022 plaats zal vinden op dinsdag 29 maart. Als de omstandigheden het niet toelaten om op 18 januari te starten, zal Start to Run verplaatst worden naar een later moment in het jaar.

De Start to Run training zullen gegeven worden volgens de richtlijnen die op dat moment gelden. Vanwege de maatregelen op dit moment is het mogelijk dat de cursus later begint. Indien de cursus niet door kan gaan vanwege de maatregelen wordt het inschrijfgeld volledig terug gegeven.

Graag zien we je zo snel mogelijk op de blauwe baan! Vergeet je niet aan te melden via de link onderaan deze pagina!

Meer Informatie

Voor vragen of meer informatie kun je altijd mailen naar starttorun@tartletos.nl

Meld je aan via:

10.00Lees meer