Promotie-degradatie wedstrijd ~ Dames

Zondag 17 september was het eindelijk zo ver, de promotie-degradatie wedstrijd voor het Dames Tartlétos team. De hele week was het regenachtig en koud, maar zondagochtend hing de mist nog in de lucht. Toen de eerste atleten kwamen binnen druppelen, begon de mist op te klaren en het zonnetje te schijnen op de mooie blauwe baan in Wageningen.

Voor de vrouwen teams begonnen de eerste onderdelen om 12:10 met kogelstoten en verspringen. Linda van de Lagemaat kwam uit voor Tartlétos bij het kogelstoten in de eerste groep en wierp 11,72 m. Dit zou later de winnende afstand worden, maar dat werd pas duidelijk nadat de tweede groep gestoten zou hebben. Bij het verspringen in de eerste groep, was Judith Kas aangewezen om te beginnen en sprong daar voor haar eerste sprong 3,79 m.

Terwijl het kogelstoten en verspringen aan hun volgende pogingen begonnen, startten de volgende onderdelen alweer voor het Dames team met de mooie slogan op de rug: “Strong alone, unstoppable together”. De volgende onderdelen in het rijtje waren de 800m en het hoogspringen. Voor de 800 meter waren Elke Molenaar en Merle Schots aanwezig. Elke liep de 800 m in 2:19,45 minuten en kwam daarmee op een derde plaats. Merle liep de 800 m in een mooie 2:45,44 minuten. Inmiddels moest Linda zich van het kogelstoten naar het hoogspringen verplaatsen. Hierbij eindigden Linda met een mooie hoogte van 1,50 m.

Laurelynn Cornfield en Joana Vitorino liepen, in verschillende series, de 100 m. Laurelynn eindigde in de eerste serie als 5e in 14,24 seconde. Joana was aan de buurt in de derde serie, en finishte in haar serie als derde met een tijd van 12,97 sec. Tessa Kramer had besloten om voor het team polsstokhoogspringen te gaan doen, hierbij eindigde ze op een mooie tweede plaats bij dit onderdeel met een hoogte van 2,30 m met minder fouten dan de derde plaats.

Na een korte pauze tussen de vrouwenonderdelen was het tijd voor speerwerpen, waarbij Janine de Wit zich in de eerste groep bevond. Janine wierp in haar eerste poging een afstand van 29,61 m. Helaas kon ze door een opgelopen blessure geen tweede keer meer werpen, maar je hebt maar een goede worp nodig om punten binnen te halen :). Dorien Konig en Francesca Marcato gingen de 400 meter lopen in verschillende series. Dorien streed in de eerste serie en eindigde daar als eerste met een tijd van 1:04,91 minuten. Francesca liep in de tweede serie en eindigde daar als derde met een mooie tijd van 1:05,84 minuten. Na de gewone 400 van de vrouwen en mannen, werden snel alle hordes op de baan geplaats voor de 400 meter horden. Judith de Heer ging deze lopen voor Tartlétos. Ze won haar serie met een tijd van 1 minuut en 8 seconden en werd hiermee tweede overall op dit onderdeel.

Na weer een looponderdeel gehad te hebben, was het tijd om verder te gaan met de technische nummers. In dit geval de tweede groep van het verspringen en het kogelstoten. Linda was in de tweede groep van het verspringen en sprong in haar eerste poging 4,88 m, waar ze helaas niet meer overheen kwam in volgende pogingen. Mariëlle de Rijk  bracht de kogel bij het kogelstoten tot een mooie afstand van 8,88 meter. Het laatste technische werponderdeel wat gedaan moest worden door de dames was de tweede groep voor het speerwerpen, waarbij Judith Kas in actie zou komen voor Tartlétos. In haar laaste poging wierp ze met 27,92 meter haar verste afstand. De 200 meter werd gelopen door Dorien en Joana. Dorien was in de tweede serie ingedeeld en liep de 200 m in 28,71 sec. Joana liep in de derde serie een prima tijd van 27,12 sec. 

Terwijl het laatste technische onderdeel bezig was, werd de 3000 m gelopen. Luca Reniers en Laura Schumacher mochten het opgaan nemen tegen de andere atleten op deze afstand. Laura liep een mooie tijd van 11:51,63 minuten. Luca werd vierde met een tijd van 11:20,31 minuten.

De competitie werd afgesloten met de altijd spannende 4x100m. Als het stokje zonder fouten de finish zou bereiken, waren de dames van Tartlétos eigenlijk al zeker van promotie. De eerste vijf teams zouden promoveren naar de tweede divisie. Vanaf ongeveer het begin van de dag hebben de meiden van Tartlétos in de top drie gestaan en voor de estafette stonden ze op positie twee, met ruime afstand van de nummer één en drie. De estafette ging met een paar spannende wissels goed en het Tartlétos dames team werd zesde met een tijd van 53,25 sec. Na deze afsluitende estafette moesten alle puntjes bij elkaar opgeteld worden en kwam het beslissende moment steeds dichterbij. Stiekem waren de meiden al een beetje feest aan het vieren. Bij de prijsuitreiking konden ze helemaal uit hun dak gaan. Ze waren tweede geworden! Dit mooie moment is gevierd met champagne op het podium en ze ontvingen een mooie beker van de eigen trainster Dinie. Na afloop heeft de ploeg de promotie nog meer gevierd door met zijn alle gezellig een drankje te doen bij de baan in de zon. Hierna was het tijd voor een welverdiende maaltijd in de Trimsalon waarna iedereen zeer voldaan toch lekker op tijd naar huis ging en haar bed in kroop.