NSK Weg

Tijdens de Zevenheuvelennacht op zaterdag 15 november wordt het NSK weg gehouden. Studenten strijden tijdens de 7-kilometer wedstrijd om de titel van snelste student(e) van Nederland. De wedstrijd vindt tegelijkertijd plaats met de reguliere Zevenheuvelennacht over 7 kilometer.

Het NSK wordt georganiseerd door de Nijmeegse studentenatletiekvereniging ’t Haasje in samenwerking met stichting Zevenheuvelenloop.

Naast deelname aan het kampioenschap, kunnen studenten zich ook aanmelden voor het diner na afloop van de Zevenheuvelennacht. Hierna vindt er ook een feest plaats voor alle studenten. Voor studenten van buiten Nijmegen is het mogelijk om zich aan te melden voor een overnachting na het feest. Aanmelden voor het diner, het feest en de overnachting is mogelijk tijdens het inschrijven voor het NSK wegatletiek.
 
De studerende hardlopers gaan om 19.00 uur tegelijk van start met alle andere 7-kilometer lopers. De limiet voor deze Zevenheuvelennacht is gesteld op 7.000 deelnemers. Een dag later, op zondag 16 november, kunnen 35.000 hardlopers deelnemen aan de najaarsklassieker over 15 kilometer. De inschrijving voor beide loopevenementen is in volle gang. Op dit moment zijn er al veel lopers ingeschreven voor het ´Zevenheuvelenweekend´.
 
Inschrijven voor de Scholten Awater Zevenheuvelenloop en Zevenheuvelennacht kan via www.zevenheuvelenloop.nl. Studenten schrijven zich in via nskweg.haasjeatletiek.nl.