NSK teams 2021

Op 18 september reisde een grote groep Tartléten naar Eindhoven voor het NSK teams. Al vroeg in de ochtend vertrokken er meerdere auto’s gevuld met atleten en vrijwilligers (en een paar speren) richting het zuiden. In Eindhoven was al snel een mooie plek op de tribune geclaimd zodat geen enkele prestatie gemist zou worden.

De dag begon met de vlaggenparade. Gelukkig heeft Tartlétos meerdere vlaggen, want de andere vlag was tijdens NSK baan gebrast en is momenteel nog in Delft. Het eerste onderdeel van de dag was de 4x100m, waar de mannen de winst pakten. Ook Inge begon haar dag goed door in haar eerste worp de speer naar ruim 32m te werpen. Vervolgens liep Han geheel onverwachts de 400 meter horden. Hij verbaasde iedereen en zichzelf door 1:01,12 te lopen en zijn serie te winnen. Ook Maaike en Chrisja trotseerden de 10 hordes. Ondertussen sprong Cedric met de polsstok naar 3,80m, wat een evenaring van zijn PR is. Simone snelde naar 14,69s op de 100m. Later werd de rondbaan vrijgemaakt voor de 800m lopers. Bij de vrouwen verpulverde Tessa haar persoonlijk record en liep 2:31,18. Bij de mannen wist Thomas maar liefst 10 punten binnen te slepen door 1:58,90 te lopen. Nils verbeterde zijn PR tot 2:00,27 en komt daarmee wel heel dicht bij een sub-2 tijd. Even later liepen Charlotte en Luca een sterke 3000m. Daarna was het Erik’s moment te shinen. Hij riep namelijk al de hele dag dat hij een PR op de 200m wilde lopen. Dat is hem zeker gelukt: hij liep 22,81s. Voor de mannen werd het spannend. Ze moesten Enschede ruim achter zich laten tijdens de Zweedse estafette om op het podium te eindigen. Dit is ze gelukt en uiteindelijk zijn de mannen derde geworden! Ook de vrouwen mogen tevreden zijn met hun mooie zevende plek.

Na het ludieke onderdeel en het eten was het tijd voor het eerste NSK feest sinds tijden. Al met al was het een geslaagde dag met veel gezelligheid!

Alle resultaten zijn hier te vinden.