NSK Cross

GOUD en BRONS bij het NSK Cross!
Op zaterdag 28 februari is een groepje Tartléten afgereisd naar Rotterdam voor het Nederlands Studentenkampioenschap Cross. Op het strand van de Kralingse Plas ging als eerst de korte cross van start. Arjen, Martijn en Merle waagden zich aan de 2800m door het Kralingse Bos. Arjen was helaas niet helemaal fit en had last van zijn rug waardoor hij niet goed snelheid kon maken, toch eindigde hij nog op de 10e plaats. Binnen een minuut kwam vervolgens Martijn binnen, als 13e. Merle eindigde bij de vrouwen op de 8e plaats.
Vervolgens was het tijd voor de lange cross voor de vrouwen. Joanne, Evelien, Mandy en Marijke zouden 6,8km afleggen. Al direct bij de start pakte Joanne een voorsprong, op de voet gevolgd door een dame van Asterix. Bij de super snelle doorkomst bij de start liepen zij nog steeds samen aan kop, met een groot gat voor nummer 3. Toen ze weer uit het zicht verdwenen wachtten alle Tartleten in spanning wie de tweede en langste ronden het hardst zou lopen toen we ineens tussen de bomen een zwart met rood shirtje zagen verschijnen, dat moet Joanne zijn! En ja hoor! Met ruim een halve minuut voorsprong kwam Joanne als eerste over de finish! GOUD op het NSK cross!
Ook Evelien liep nog op medaille kansen toen ze haar eerste ronde gehad had, maar helaas bleken haar directe tegenstanders toch iets te sterk op het laatste stuk. Toch eindigde ze nog als 6e, wat natuurlijk nog steeds een hele goed prestatie is! Mandy en Marijke liepen ook een nette race. Zij eindigden als 9e en 10e.
Als laatste liepen Joep en Maarten de lange cross voor de mannen van 8km. Ook hier ging de nummer 1 er rap vandoor maar Joep en een loper uit Rotterdam gingen ook als een speer. Helaas bleek op een gegeven moment de Rotterdammer toch wat te sterk, waardoor Joep een gat moest laten vallen. Maar ook met de nummer 4 was een gat gevallen van maar liefst 1 minuut dus Joep finishte ruim op de 3e plaats! Dus ook BRONS op het NSK cross!
Ook Maarten liep goed! De podiumplaatsen waren voor hem dan misschien te sterk, hij eindigde toch op een hele mooie 5e plaats!
Super goed gedaan allemaal! Gefeliciteerd met deze mooie prestaties!