NSK Baan in Groningen

Afgelopen hemelvaart vond een van de grootste NSK’s plaats, de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Baan. Vitalis had het grote genoegen om de organisatie op zich te nemen, wat voor andere verenigingen betekende dat zij donderdag op de vroege ochtend na het melken van de koeien misschien (en meestal niet) op tijd konden zijn voor de juryvergadering. Voor Tartlétos deden er in totaal 13 atleten mee. Judith mocht het spits afbijten op de 100m. Zij overbrugde de kortste sprintafstand in 13,85. Na de vrouwen mochten de mannen van start, ditmaal met Ken en Jelle. Jelle snelde naar een tijd van 12,19 en Ken naar 11,59 ondanks fikse tegenwind. De tijd van Ken was zelfs goed voor een plaats in de finale! In die finale kon hij zichzelf net niet verbeteren (11,63), maar kwam wel tot een mooie tweede plaats! Maarten en Joran waren de volgende die van zich lieten spreken, ditmaal op de 1500m. Joran was in de eerste serie aan de beurt en zette een tijd neer van 4:43,74, een nieuw PR! In de tweede serie was het Maarten zijn beurt. Hij kwam tot een zeer goede tijd, namelijk 4:22,31.

Ondertussen maakten een aantal echte krachtpatsers de kogelring onveilig. Judith, Maaike en Charlotte kwamen tot grote afstanden van respectievelijk 8m60, 8m18 en 5m20. Even Later mocht Maaike ook van start op de 400m Daar snelde ze naar een tijd van 1:02,60. Ook voor haar een nieuw PR! Later mocht ze in de finale nog een keer haar talenten showen en met een tijd van 1:03,70 liet ze blijken dat twee 400m’s op een dag haar ook wel liggen! Stijn kwam ook uit op de 400m. Met een tijd van 53,77 was hij niet heel tevreden, maar er kwam nog een estafette aan. De omgekeerde Zweedse estafette (100-200-300-400), was een prooi voor het sterke ‘mannen’ team. Invaller Judith liet haar testosteron spreken en bleef goed bij met de rest van het veld. Jelle en Thomas vdV konden goed naar de nummer één lopen en Stijn kon deze nummer één verwijzen naar een treetje lager. Met een tijd van 2:07,70, was de tijd ook zeker niet slecht!

Na een korte avond en ook een onstuimige nacht (snelweg en een ruige regenbui), was het vrijdagochtend na het ontbijt alweer de beurt aan Maaike, dit keer op haar meest favoriete afstand de 800m. Na discussie over of er wel genoeg deelnemers waren kwam Maaike toch nog tot een tijd van 2:25,34 en mocht de derde plaats innemen. Nu was het de beurt aan de mannen en vrouw met de net wat langere adem. Luca liep weer een sterke 3000m en kwam tot een tijd van 11:22,45. Bij de mannen was er een fikse strijd op de 5000m tussen Daan en Joran, in het voordeel geëindigd van Joran 18:16,31. Na veel kopwerk en alleen lopen was Daan niet erg tevreden, maar de focus kan weer vooruit en de 18:29,54 kan dan weer een stuk scherper.

Roel deed eveneens mee met de 5000m, na een echte boemelrace en achteraf nog wat protesten over en weer kwam hij tot een tijd van 15:54,48 en een tweede plek op het podium! Na de langste afstand kwam er weer een lekkere sprintafstand, de 200m. Jelle en Stijn liepen allebei een zeer puike race. Jelle kwam met een tijd van 24,58 net te kort voor serie winst en Stijn mocht doormiddel van zijn tijd 23,87 door naar de finale. Daar wist hij zijn tijd nog te verbeteren en kwam tot 23,59. Tussen de serie en de finale mocht Thomas vdV ook nog zijn klasse tonen op de 400mH. Met een tijd van 1:00,02 kon hij net niet de minuut grens doorbreken, maar snelde hij wel naar een mooie derde plaats! Joana was natuurlijk ook weer aanwezig en kon haar kwaliteiten showen op hinkstap. Met een sprong van 11,28 kon ze weer de titel mee naar huis nemen, echter voor de laatste keer.

Achteraf was er nog een ludiek onderdeel, 4x60m op flippers. Iedereen genoot erg van de grote chaos, maar er waren ook veel zorgen of Roel, die meedeed met Kronos, wel zonder blessure van het hoogste podium af kwam. S’avonds was er nog een feest, met het thema “Tanken in je Tanktop”. Het was een weer een zeer memorabel gebeure allemaal!!