Nederlandse Estafette Kampioenschappen

Zilver en clubrecord op de Nederlandse Estafette Kampioenschappen!

Zondag 27 september vonden de Nederlandse Estafette Kampioenschappen plaats in Amstelveen. Tartlétos was hier met twee teams vertegenwoordigd, een mannenteam bestaande uit Jelger, Jonas, Martijn en Jelle en een vrouwenteam met Joanne, Merle, Lotta en Lianne.
De mannen gingen als eerst van start op de Zweedse estafette en direct met succes! Zij veroverden een zilvere medaille én verbraken het clubrecord met een tijd van 2:02.31!
Vervolgens was het de beurt aan de dames op de 4x800m. Zij liepen een mooie race en finishten in een tijd van 10:37.81. Hoewel dit maar 3 seconden langzamer was dan de tijd waarmee (bijna) hetzelfde team twee jaar geleden een bronzen medaille wist te pakken, bleek het veld dit jaar een stuk sterker waardoor ze dit keer 5e werden van de 6 deelnemende teams. Desalniettemin zijn de dames erg tevreden met het resultaat!
Als laatste gingen de mannen nog een keer van start, dit keer op de 4x200m. Het doel was om ook hier het clubrecord te verbreken maar met wat pech bij de wissels dit keer, is dit dit keer helaas niet gelukt. Toch zijn zij nog op een mooie 5e plaats geindigd met een tijd van 1:35.04. De volgende keer gaat dat clubrecord er zeker aan!