Introductie periode

Vanaf de eerste collegeweek zal de introperiode beginnen, dit is van 1 september en zal duren tot en met 5 oktober. Tijdens de introperiode kan je vrijblijvend meetrainen om te zien of atletiek bij Tartlétos wat voor jou is. Je hoeft je dus niet op te geven voor de training.

De trainingen zijn op maandag en woensdag en beginnen om 17:45 en duren ongeveer tot 19:30.
We verzamelen voor de atletiekbaan, bij de stenen blokken. Daarna wordt er een kwartier ingelopen, rond de universiteitsgebouwen. Bij terugkomst op de baan doen we met de hele groep rompstabilisatie en loopscholing. Rond 19:00 zal er elke training voor de introductielopers een atletiekonderdeel centraal staan, volgens het onderstaande schema:

Maandag 1 september: Looptraining
Woensdag 3 september: Kogelstoten
Maandag 8 september: Sprint/Horden
Woensdag 10 september: Looptraining
Maandag 15 september: Verspringen/Hoogspringen
Woensdag 17 september: Looptraining
Maandag 22 september: Looptraining
Woensdag 24 september: Speerwerpen
Maandag 29 september: Keuze – Looptraining of Sprint/Horden + Introductie-etentje
Woensdag 1 oktober: Keuze – Looptraining of Werpen
Zondag 5 oktober: Clubkampioenschappen Tartlétos

Looponderdelen worden begeleid door Tonnie Dirks. Voor de technische nummers is Dinie Jansen aanwezig.

Wanneer je al iets meer ervaring hebt met atletiek en je graag een specifiek onderdeel wilt doen is dit altijd mogelijk. Geef dit dan aan bij de warming-up; sprinten en (middel)-lange afstand worden eigenlijk altijd getraind en ook is er altijd wel een groepje atleten die een technisch onderdeel trainen. Schroom dus niet om te vragen!

Introductie-etentje
Naast de trainingen wordt er op maandag 29 september na afloop van de training een etentje georganiseerd voor de nieuwe studenten en huidige leden. Inschrijven hiervoor zal mogelijk zijn op de trainingen of door je op te geven via de doodle.
Het eten zal na de training (rond 20:15-20:30 uur) plaatsvinden in het Forum (lokaal C104 op de begane grond), aangezien er een verbouwing gaande is op Droevendaal.

Aangezien het Forum buiten kantoortijden alleen toegankelijk is met een WUR-kaart is het belangrijk dat je deze meeneemt, of zorgt dat je met iemand meeloopt die er een heeft om binnen te komen. Voor nieuwe leden is het etentje gratis!

Clubkampioenschappen
Tot slot, als afsluiting van de introperiode zullen de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats vinden. Dit zal op zondag 5 oktober zijn. Tijdens deze clubkampioenschappen kan je de onderdelen die je de afgelopen weken hebt geoefend in wedstrijdverband uitproberen.
Daarnaast nog een aantal redenen om mee te doen: het wordt een gezellige dag met andere atleten, er zijn prijzen te winnen, er gaat een ludiek onderdeel plaats vinden en de dag wordt afgesloten met een barbecue voor alle deelnemers. Meer informatie over de clubkampioenschappen zal later volgen.

We hopen jullie allemaal te zien tijdens de introductietrainingen. Mocht je nog vragen hebben, mail gerust naar tartletos@wur.nl .