Het dames competitieteam gaat naar de promotiewedstrijd!

Afgelopen weekend stond alweer de laatste competitiewedstrijd op de planning. De temperatuur begon alweer flink op te lopen terwijl het dames competitie team zich naar Emmen begaf. De dames konden nog een plekje in de schaduw bemachtigen wat de dag toch wel een stuk aangenamer maakte. De eerste die van start ging was Judith Kas op de 100 meter horden. De race ging niet verrassend goed, maar Judith wist voor AAC’ 61 te blijven, de grootste concurrent voor de dag, dus een oké begin was er. Bij het kogelstoten won Linda van de Lagemaat het nipt van de nummer twee en bemachtigde daarmee de meeste punten. Op de 100 meter kwamen zowel Joana Vitorino als Charlotte van Haren in actie, waarbij vooral Joana een goede race liep. Haar doel, om onder de 13 seconden uit te komen, werd gehaald in een tijd van 12,88. Die tijd was ook nog eens goed voor een gedeelde tweede plek op het onderdeel.

Terwijl die dames hun onderdeel liepen waren de ouders van Judith de Heer gearriveerd die vanuit Assen een kinderbadje, twee emmers en een parasol hadden mee genomen. Het badje was een ware hit, vrijwel iedere aanwezige tartleet heeft met zijn voetjes in het water gezeten en menig ander heeft jaloers staan kijken. Bij het hoogspringen moest Linda dit keer nog iemand anders bij haar op plaats nummer 1 dulden, met een hoogte van 1.55 kon ze een andere dame helaas niet afschudden. Toch viel er niets te betreuren, de ploeg die evenveel punten haalde op dit onderdeel deed het overall slechter dan de dames en vormde daarmee geen gevaar. Op de 400 meter was er wel weer een overtuigende winst, want daar wist Judith de Heer in een tijd van 1:00,22 naar de finish te lopen. In de tussentijd begon Mariëlle de Rijk aan een voor haar nieuw onderdeel, het kogelslingeren. Ze trainde er al een tijd hard voor, maar dit was de eerste keer dat ze ook op een wedstrijd zou slingeren. Niet zonder succes. Met een afstand van precies 30 meter nam ze de leiding in het klassement en die heeft ze ook niet meer afgegeven. De afstand was zelfs nog verder dan ze samen met Dinie had beoogd.

De grootste strijd in de hitte werd gevoerd door Laura Schumacher en Merle Schots aangezien zij de 1.500 meter in de brandende zon mochten afleggen. Laura dook met een tijd van 5:30,78 net iets boven haar PR maar pakte voor Tartlétos met een zesde plek wel de punten. Voor Merle was het haar eerste 1.500 meter op de baan, die ze in een tijd van 5:46,31 wist te lopen. Tijdens het laatste onderdeel voor Linda van de dag eindigde ze dit keer niet op de eerste plek. Ze moest genoegen nemen op het verspringen met een afstand van 5.11 meter en daarmee een tweede plek. De dames waren al aardig goed op weg om dit keer weer de poule te winnen. Joana droeg daar op de 200 meter nog goed aan bij, door als 3e in een tijd van 27,21 over de finishstreep heen te komen. Het laatste onderdeel van de dag, de estafette, was direct ook wel één van de spannendste onderdelen. De grote concurrent, AAC’ 61, zat niet in dezelfde serie waardoor het moeilijker in te schatten was of er tijdens het lopen een voorsprong op de club werd behaald. Judith de Heer, Elise Pelgrim, Laurelynn Cornfield en Joana hebben gestreden op de 4×400 en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De tijd van de dames (4:20,60) was uiteindelijk ruimschoots genoeg om de andere teams achter zich te laten. Alweer werden de dames eerste in hun poule en met de hoeveelheid gescoorde punten in de derde divisie zelfs landelijk eerste voor deze wedstrijd. Over de drie wedstrijden verdeeld hebben de dames een vierde plek in de derde divisie bemachtigd. Die plek is voldoende voor de dames om naar de promotiewedstrijd in september te mogen! Het eerste doel is voor de vrouwen behaald, naar de promotiewedstrijd mogen. Het promoveren naar de tweede divisie komt nu steeds dichterbij.

Waar er bij de vrouwen toch wat druk was om goed te presteren, ontbrak dat volledig bij de mannen. Zij konden gewoon een lekkere wedstrijd gaan draaien aangezien promoveren maar ook degraderen met de huidige punten nog niet echt in zat. De heren mochten weer naar een baan redelijk dicht bij huis, namelijk die van Nijmegen. Daar zou Jelger Elings het spits afbijten op de 110 meter horden. Dat ging uitstekend want hij wist zijn PR met 5 honderste te verbeteren naar een tijd van 17,02. Na het uitproberen van hoogspringen ging Olivier Klijn ook maar eens het hink-stapspringen bekijken. Dat deed hij niet zonder succes, met een afstand van 12.84 meter wist hij een zesde plek te bemachtigen en dat voor de eerste keer. Op de 800 meter verschenen zowel Christaan van der Gaag als Maarten van Doornik aan de start, die laatste zou de punten voor Tartlétos pakken door in een tijd van 2:03,81 als 12de over de finish te komen. Na het hinkstapspringen ging Olivier door naar het polsstokspringen en ook dat deed hij ogenschijnlijk zonder moeite. Met een hoogte van 4 meter wist hij zonder problemen een 4de plek te bemachtigen en weer een nieuw PR. Dinie Jansen zou nog heel wat chocoladerepen aan hem moeten gaan uitdelen. Bij de 100 meter waren Martijn van der Vis en Jelle ten Harkel dit keer niet opgewassen tegen de competitie en moesten het dan ook stellen met plaatsen in de onderste helft van het klassement.

Gijs Konings wist bij de 400 meter zijn eigen PR flink te verbeteren door in ene tijde van 52.19 de finish te halen. Dit is bijna twee volle seconden sneller dan zijn oude PR. Het leverde hem ook nog eens een prima vijfde plek in een deelnemersveld van 17 heren op. Deze laatste competitiewedstrijd mocht Jelger de punten pakken voor het hoogspringen. Dat deed hij door uiteindelijk over de 1.80 meter heen te komen en daarmee een gedeeld vierde plek te bemachtigen. Tim van Rooij verscheen deze wedstrijd voor het eerst voor Tarlétos bij een competitiewedstrijd aan de start. Dat deed hij op een 5000 meter in de brandende zon. Met een tijd van 17:25,40 behaalde hij een 12e plek. Op de korte sprintonderdelen was de competitie groot en dat bleek ook weer op de 200 meter, waar zowel Gijs als Jelle in de onderste helft van het klassement eindigden.  Jelle scherpte wel zijn PR op de 200 meter nog eens fijntjes aan, door 10 honderdste van zijn tijd af te halen en te finishen in 24,27. Martijn wist de kogel op deze dag naar een afstand van 11.97 te stoten, een nieuw PR. Het was bovendien ook nog eens goed voor een vijfde plek onder de heren.  Als afsluitende estafette stond er dit keer voor de heren, net zoals bij de dames, een 4×400 meter op het programma. Voor Tartlétos zou deze gelopen worden door Maarten, Jelger, Jelle en Martijn. Het team wist in een tijd van 3:37,82 te eindigen waarbij een zesde positie werd bemachtigd. Al met al een prima dag voor de heren die daarna samen met de vrouwen op de Trimsalon werd afgesloten met de jaarlijkse Braai.