Groet uit Schoorl run

Op 14 februari werd in de kop van Noord-Holland het NK 10 km gehouden tijdens de Groet uit Schoorl run. Het was een frisse regenachtige dag in het mooie duinlandschap, maar de omstandigheden waren ideaal om toptijden neer te zetten. Aan de start stonden twee Tartléten: Joep Kluwen en Maarten van Doornik. Voor Joep was de wedstrijd een goede test om te zien waar hij stond nadat hij pas relatief kort in training was na een vervelende teenblessure. Joep kon goed tempo maken door in een groepje snelle atleten te lopen met daarin onder andere de oud-Tartléten Nout Jansen, Mischa Petie en Coen Smiers. Hij liet zien dat zijn goede vorm weer helemaal terug is door nota bene zijn eigen PR te verbreken in een fantastische tijd van 33:23! Ook Maarten wist deze dag boven zichzelf uit te stijgen. Voor hem was het de eerste keer op een NK en tevens de eerste keer dat hij te maken had met zo’n sterk deelnemersveld. De adrenaline van een NK gaven hem echter een boost en met een tijd van 37:12 zette hij eveneens een PR neer.
Ook op de 10 km receatieloop kwam een Tartleet in actie: Sanne van den Brink. Met een tijd van 56:16 finishte zij in de voorste helft van het deelnemersveld. Eveneens een knappe prestatie!
Na afloop van de run bleek dat er op een plek in het parcours de hekken verkeerd geplaatst waren, waardoor alle lopers van de 10 km een lusje van 133 meter extra hebben gelopen. Dit maakt de gelopen tijden nog scherper! Al met al zeer knappe prestaties van onze atleten!
Alle uitslagen zijn te vinden op: http://www.groetuitschoorl.nl/uitslagen-2016/