Campus Run 2019

Op woensdag 3 april was het alweer tijd voor de zevende editie van de Campus Run op de Wageningse Campus. Met meer dan 400 deelnemers was het de grootste Campus Run tot nu toe! Droog weer en een temperatuur van rond de 10 graden boden uitstekend hardloopweer aan de velen deelnemers. Tegen kwart voor 7 werd het startschot gegeven voor zowel de 2.5 als de 5 kilometers. De snelste renners op de 5 kilometer konden zich kwalificeren voor het universiteitsteam van de Batavierenrace waardoor er een hevige strijd los brak. Al bleek bij de mannen niemand op te kunnen tegen Roel Kox die iets boven de 16 minuten over de finishlijn binnen kwam, gevolgd door Wout Hendriks in 16:49 en Daniel Rijo in 16:54. Bij de vrouwen kwam oud-Tartleet Evelien de Weert als binnen op de 5 kilometer in een tijd van 19:34, de tweede plaats was voor Aniek Lith in 19:50 en de derde plek voor Hester Koning in 20:01.

Niet alleen was Tartlétos vertegenwoordigd op het podium van de 5 kilometer, ook bij de 2.5 kilometer waren er twee Tartleten aanwezig. Anouk Eijkelboom werd in 10:29 eerste bij de vrouwen, de tweede plek was voor Elke van Burgsteden in 11:33 en nummer drie was Tartleet Celia Juan Garcia-Milà in 12:54. Bij de mannen trok Koen Molenaar met een ruime minuut verschil op de nummer 2 aan het kortste eind met een tijd van 11:36, tweede werd Soufiane El Kuinifri (12:45) en de derde plek was voor Thijs Westera in 12:55. Er waren niet alleen mensen die kwamen om te winnen, maar er waren ook veel renners die voor hun plezier mee deden in kleurrijke outfits en zelfs iemand die in een winkelwagentje werd voortgeduwd omdat een gebroken hem het rennen belemmerde.

Al met al was het weer een geslaagde editie van de Campus Run die niet mogelijk was door de renners, de vrijwilligers, de sponsoren, Tartlétos en de hulp van burger atletiekvereniging Pallas. Nu zullen we bij Tartlétos eerst onze ogen richten op de Batavierenrace waar niet alleen veel Tartleten in het universiteitsteam meedoen maar Tarltétos ook zijn eigen team heeft. Daarna gaan we plannen bekokstoven voor de Campus Run van volgend jaar!