Campus Run 2018

Door Joran de Bie

Het is zover! De grote dag is aangebroken: vandaag wordt beslist wie in het universiteitsteam komen om de WUR te vertegenwoordigen tijdens de Batavierenrace. Daar hoort een flinke dosis wedstrijdspanning bij, maar helaas ook een hoop regen. Niet getreurd, er staat een lange rij bij de tafel voor na-inschrijvingen, dus die mensen trekken zich er niets van aan!

Om 19:00 uur starten ongeveer 250 lopers voor 2,5 of 5 km. Bij de start ben ik goed weg en lukt het om achter de kopgroep aan te sluiten. De regen zorgt er echter voor dat ik al snel stramme benen krijg, maar goed, dat hoort erbij!

Koen loopt voorop met Thaem en Roel als achtervolgers (en iedereen die daarachter loopt natuurlijk ook). Ik verlies ze na een ronde uit het oog, maar dat had ik wel verwacht. Het belangrijkste is dat ik 9 minuten over de eerste ronde heb gedaan, dus sub18 is nog mogelijk!

Helaas is de 3e km te langzaam, waardoor die droom uiteenspat. Gelukkig loopt Guus (de penningmeester) 50 meter voor mij, dus kan ik me daarop richten. In de verte zie ik een groepje lopen met Lars, Daan, Tim en Jelle. Zij zijn buiten mijn bereik, dus ik focus nu op het inhalen: elke loper extra is weer een stap dichterbij het universiteitsteam!

Daar is ie dan: de finish! Koen is de winnaar geworden in 16’05’’ en Thaem tweede in 16’41’’ Verder zijn Roel, Daan, Robin, Michael, Maarten, Arjen, Lars, Tim en Jelle ook bij de beste 16 mannen geëindigd! Bij de beste 9 vrouwen zitten de volgende Tartléten: winnares Cristina, derde plaats voor Luca en Joanne! (ik ben nog niet zo lang lid, dus vergeef me als ik namen vergeten ben).

Zelf ben ik als 21e man gefinisht in 18’33’’, weliswaar een persoonlijk record, maar er zit nog veel meer in. Dat ga ik laten zien bij de competitie en hopelijk ook tijdens de Batavierenrace met het Tartlétosteam!