Alle trainingen afgelast!

Beste Tartléten,

Er verandert regelmatig iets in de maatregelen omtrent het Corona virus, om jullie zo goed mogelijk van alles op de hoogte te houden zullen we jullie zo snel mogelijk alle nodige informatie geven. Bij alle beslissingen die wij, en onze commissies, gemaakt hebben en zullen maken houden wij ons aan de adviezen en maatregelen van het RIVM, de Rijksoverheid, Wageningen University & Research, Sportcentrum de Bongerd en de Atletiekunie. Omdat de situatie blijft veranderen is dit bericht slechts een beeld van de huidige situatie (gebaseerd op informatie die bekend is op donderdag 2 april), dit kan in de toekomst nog veranderen. Mochten er veranderingen plaatsvinden dan zullen we jullie hier tijdig van op de hoogte brengen.

Trainingen: Alle trainingen tot 1 juni zijn afgelast, het gaat hierbij om de baantrainingen van maandag en woensdag, de hordetraining van dinsdag, de duurloopgroep op dinsdag, de krachttraining op donderdag en de fartlek training op zaterdag. Of de trainingen vanaf 1 juni weer doorgang kunnen vinden is momenteel niet te zeggen, wij zullen jullie hier tijdig van op de hoogte stellen.

NSK Ekiden: Het NSK Ekiden dat afgelopen zondag in Zwolle plaats zou hebben gevonden is niet doorgegaan, hiervan zijn jullie eerder al over op de hoogte gebracht maar staat er toch bij voor de volledigheid.

NSK Meerkamp: Het NSK Meerkamp zou zaterdag 16 en zondag 17 mei plaatsvinden in Eindhoven. De Atletiekunie heeft in een statement op 24 maart aangegeven dat alle baanwedstrijden van dit seizoen geen doorgang zullen vinden. Dit is nu ook officieel door de commissie bevestigt. Het statement van de Atletiekunie is hier te vinden: https://www.atletiek.nl/nieuws/coronavirus-en-activiteiten-atletiekunie

NSK Baan: Het NSK Baan is verplaatst naar 19 en 20 September. 

NSK Teams: Het NSK Teams gaat zaterdag 5 september plaatsvinden in Enschede. De Atletiekunie heeft hun statement van vorige week aangepast, waardoor het NSK Teams voorlopig wel nog door gaat.

NK’s: Alle NK’s tot en met 5 juli zijn door de Atletiekunie afgelast. Dit is terug te vinden in hetzelfde statement van de Atletiekunie waar bij NSK Meerkamp naar verwezen is. De Atletiekunie is aan het bekijken of deze in het najaar, na het seizoen, in een aangepaste vorm plaats kunnen vinden.

Competitie: De competitie van 2020 is in z’n volledigheid afgelast door de Atletiekunie, dit is wederom in hetzelfde statement terug te vinden.

Trackmeetings: Ook hier heeft de wijziging van het statement van de Atletiekunie invloed op. De eerste trackmeeting die gepland stond op vrijdag 8 mei gaat niet door. De overige drie trackmeetings op vrijdag 19 juni, vrijdag 17 juli en vrijdag 18 september gaan voorlopig wel door.

TACo weekend: Zoals eerder al naar jullie gecommuniceerd zal het TACo weekend van 3, 4 & 5 april ook niet door gaan. Hiervoor wordt geen alternatieve datum gepland.

Batavierenrace: In navolging van het verbod op evenementen tot 1 juni heeft de Batavierenrace Organisatie Commissie moeten besluiten om de Batavierenrace van vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei af te gelasten.

Sportcentrum de Bongerd: Sportcentrum de Bongerd zal tot en met ten minste 28 april gesloten zijn. Echter is het verbod om bijeenkomsten verlengt tot 1 juni, dus verwachten wij dat de Bongerd ook tot 1 juni gesloten zal zijn. De atletiekbaan is ook onderdeel van Sportcentrum de Bongerd en ondanks dat er geen hekken om de baan staan is het momenteel toch verboden terrein. Wanneer bekend is wanneer het sportcentrum weer open gaat dan zullen we dit naar jullie communiceren.

Campus Run: De Campus Run die oorspronkelijk plaats zou vinden op woensdag 1 april en was verplaatst naar woensdag 3 juni zal helaas definitief geen doorgang vinden. De WUR heeft alle evenementen tot 1 augustus op de Campus verboden waardoor het niet mogelijk is om de Campus Run te organiseren. De commissie zal deelnemers zo snel mogelijk inlichten hierover en kijken wat er met de inschrijvingen gebeurd.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je ons natuurlijk altijd een mailtje sturen naar tartletos@wur.nl

Met vriendelijke groeten,

46e bestuur der W.A.V. Tartlétos ‘Minimaal tot de Max’.