1e Competitiewedstrijd in Vught

Het leukste wedstrijdweekend van het jaar is weer achter de rug. Eerst de Bata en daarna door naar de competitie in Vught. Wat wil een Tartleet nog meer. Bijna uitgerust kwam iedereen in Vught aan, klaar om te knallen. Iedereen schrok een beetje toen de dag begon met een beetje regen en het gras werd snel ingeruild voor de overdekte tribune. Maar niemand wist hoe warm het nog ging worden.

De dag begon spannend voor Laurelynn Cornfield en Judith de Heer die zich aan de 100 horden gingen wagen en met succes! Beide kwamen ze met een PR over de finish. De hordes werden daarna snel weggehaald zodat de 800 kon beginnen. Koen Jansen liet zien dat hij zich zelfs door de Bata niet laat vermoeien en won de 800 meter. Ook Merle Schots en Cristina Saladrich Català dachten na de Bata nog wel een 800 meter te kunnen lopen en wisten de nodige concurrenten achter zich te houden. Hierna mochten de sprinters laten zien wat ze kunnen Charlotte van Haren en Tessa Kramer liepen dichtbij hun persoonlijke records en pakten heel wat punten voor Tartlétos. Ook Jelle ten Harkel mocht weer sprinten na een dag lange afstandloper te zijn geweest. De 100 en 200 werden een stuk sneller afgelegd dan de 6km van de dag ervoor. Ondertussen waren de 400 meter lopers helemaal klaar voor de start. Dorien Konig mocht het spits afbijten en gaf het goede voorbeeld door een dik PR te lopen. Voor Wouter Lokhorst was het de eerste baanwedstrijd en ook hij liep een mooie tijd. Bij de mannen pakte Jonas Pannevis de punten voor Tartlétos met 50,68 kwam hij heel dicht bij zijn PR.

Na een goede partij hoogspringen mocht Olivier direct door naar Polsstok. De wedstrijd duurde en duurde maar en de lat kwam steeds een stukje hoger. Uiteindelijk werd het lange springen beloond met een PR en een clubrecord van 4,20. Tegelijkertijd was Joana aan het hinkstappen. Zij sprong een afstand van 11,76 wat ook een PR en clubrecord is. Daar eindigde de goede prestaties niet. Linda van de Lagemaat en Jelger Elings stootte de flinke kogels naar verre afstanden en Celine Huiskamp en Mariëlle de Rijk deden hetzelfde met de discussen.

De bekertjes met water op de baan kondigden de volgende onderdelen aan. Op en dag als zondag is het zeker geen pretje om een lange afstand te lopen. Toch hoorde je Francesca en Joran niet klagen. Met de nodige aanmoediging van de zijlijn liepen zij een goede 3000 en 5000. Over niet klagen gesproken, onze juryleden Nikki Bergmans en Julien van Dijk hebben een groot deel van de dag in de brandende zon gestaan. Daar zijn we erg dankbaar voor, want zonder hen was er geen wedstrijd geweest.

De dag werd afgesloten met de zweedse estafette, waar de vrouwen een clubrecord liepen. De klok bleef staan op 2.29,08 en dat is een flinke verbetering. Ook de mannen hadden geluk, want hun serie was net afgelopen toen de regen met bakken uit de lucht begon te vallen. Grote chaos en iedereen naar binnen. Maar de wedstrijddag kon niet worden afgesloten zonder een groepsfoto, dus na de regen een mooie foto en weer richting Wageningen.