Info

Algemeen

Ben je sterk, gespierd of snel? Of wil je dat nu juist worden? Bekeer je dan tot de moeder aller sporten!

W.A.V. Tartlétos is de studenten atletiekvereniging van Wageningen. Een van de onderdelen van de atletiekvereniging is hardlopen. Ieder loopt samen met een loopgroepje van gelijk niveau, afhankelijk van je eigen schema en tempo. Zo kan iedereen, of het nou om een ervaren wedstrijdatleet gaat, of om iemand die pas heeft leren lopen, rustig zijn of haar trainingen lopen. Atletiek bij Tartlétos is niet alleen maar lopen, je kunt ook technische nummers doen, zoals speerwerpen, horden, springen, enzovoort. Tartlétos is echter niet alleen maar atletiek. Bij evenementen als de Batvierenrace, het Tartlétosweekend en de Buitenlandreis is er naast sporten ook veel plaats voor gezelligheid en feesten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan gewoon eens langs bij een van de trainingen

SWU Thymos
SWU Thymos is de overkoepelende stichting die studenten sportverengingen zoals Tartlétos financieel ondersteunt en vertegenwoordigt op het Sport Centrum de Bongerd en WageningenUR.

——————————————————————————–

Gezelligheid

Tartlétos is niet alleen maarr een sportvereniging; het blijft namelijk niet alleen bij sport. Rond 11 november wordt altijd de verjaardag van de vereniging gevierd en ergens in maart is een verenigingsweekend. De programma’s worden altijd geheim gehouden, wat er mede toe bijdraagt dat je je mede-Tartleten ook eens een keer van de andere kant leert kennen. Verder is er na de jaarwisseling een nieuwjaarscross en -borrel. Ook worden er regelmatig spontaan activiteiten georganiseerd, zoals een strandfeest, een barbecue of een videoavond. Daarnaast wordt er vaak (in)formeel gezamenlijk gegeten voorafgaand en na afloop van evenementen en wedstrijden.

——————————————————————————–

Wedstrijden

Uit
Gezamenlijk wordt regelmatig deelgenomen aan baan-, weg- en crosswedstrijden, zoals de 7heuvelenloop, het NSK-cross en het NSK-outdoor. Iets waar Tartleten altijd warm voor lopen zijn estafettelopen. Estafettelopen zijn wedstrijden, waar door een team van 5 tot 25 atleten en atletes een bepaalde afstand wordt afgelegd. Het kost vaak een hele dag en soms zelfs een deel van de nacht om deze estafettelopen af te kunnen ronden. Het spreekt vanzelf dat sportiviteit en gezelligheid hierbij hand in hand gaan. Tartlétos neemt onder meer deel aan de Batavierenrace (van Nijmegen naar Enschede), de Veluweloop, de Hyde Park Relays (London) en natuurlijk de verschillende NSK’s. De wedstrijden zijn weergegeven op de kalender.

Thuis
Niet alleen wordt er deelgenomen aan wedstrijden, Tarltétos organiseert ook zelf wedstrijden. Er zijn twee keer per jaar wedstrijden op de baan, in oktober vinden de clubkampioenschappen plaats en in mei het Tartlétos Loopgala. Hier kan eens gesnuffeld worden aan de diverse onderdelen. Verder zijn er in de winter boslopen op de Wageningse Berg. In het voorjaar organiseert Tartlétos het Tartlétos Loopgala wat elk jaar weer voor spectaculaire tijden en limieten zorgt. Daarnaast dragen Tartleten meestal ook hun steentje bij in de organisatie van de Veluweloop.

——————————————————————————–

Stukje geschiedenis

Tartlétos werd op de 11e van de 11e 1974 opgericht. De naam is een samentrekking van de TART-horst, zoals het sportpark vroeger heette, en at-LETOS, de neo-griekse benaming voor atleet. Over de uitspraak van deze naam struikelen veel mensen en vooral commentators bij wedstrijden gebruiken soms de meest vreemde uitspraken zijn: Tartelos, Taartelos, Tarletos, Totelos en ga zo maar verder.
De naam moet echter zo beklemtoond worden dat het woord atleet herkenbaar wordt. Dat streepje staat er niet voor niks bij…

——————————————————————————–

Huishoudelijk Regelement

In het Huishoudelijk-Reglement staan alle huisregels waar de vereniging, de leden en het bestuur zich aan moeten houden.